Een auto leasen is iets wat de laatste jaren enorm is opgekomen. Dit is een vorm waarbij je voor een vast bedrag een auto kan gebruiken voor een bepaalde periode. Van zodra de periode voorbij is moet je een andere wagen zoeken. De betalingen zijn ook maandelijks, maar je zal nooit eigenaar worden van de auto. De autolease prijzen verschillen nogal tussen de vele aanbieders. Maar een autolening blijft op zich nog altijd interessant, omdat je dan zelf eigenaar bent van de auto en na het aflopen van de lening nog kan verder gebruik maken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een autolening kan je makkelijk bij eender welke bank verkrijgen. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden. Maar in vergelijking met de autolease prijzen heb je met een afbetaling ook een betaalbaar bedrag welke je maandelijks moet afbetalen. Door zoveel mogelijk banken te vergelijken kan je aan de laagste voorwaarden lenen en dat is pas interessant voor jouw portefeuille. Want dan spaar je nog meer uit en hou je op het einde van de maand meer over. Een auto kost meer dan enkel de afbetaling. Je dient ook in te staan voor de benzinekosten, verzekeringen en alle andere kosten.

Begin met zoeken via het internet, zo bespaar je heel wat tijd. Banken hebben allen een zeer uitgebreide website waar je naast informatie ook leningen kan simuleren. Zo bereken je tot op de cent hoeveel een autolening je maandelijks zal kosten. Je zal een verdeling zien van kapitaal en kosten die je in een bedrag moet afbetalen. Let dan goed op het Jkp of jaarlijks kosten percentage. Want dit geeft een indicatie hoeveel je zal moeten betalen qua kosten. Denk eraan om een autolening aan te gaan met de laagste kosten. Dat moet het startpunt zijn van je zoektocht.

Je kan altijd eens informeren bij je vaste huisbank, zij kunnen ook een interessant aanbod hebben. Maar laat het daar niet bij, zoek ook naar andere banken. Er is zoveel aanbod dat je moet vergelijken. Op die manier leen je aan de beste voorwaarden en dat maakt het des te interessanter. Voer overal hetzelfde bedrag in en kies voor dezelfde duurtijd van afbetaling. Zo kan je het best vergelijken en zie je direct wie het beste aanbod heeft. Van zodra je het gevonden hebt kan je de autolening ook aanvragen. Dat kan natuurlijk ook via de website van de bank. Stuur alle gevraagde gegevens door en geef ook een inzage van je inkomsten en uitgaven. Op die manier kan de bank bekijken of je wel nog een extra lening erbij kan nemen. En indien van wel, tot welk maandbedrag je kan gaan.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Als de bank jouw dossier goed bevonden heeft, dan krijg je nieuws dat de lening begint te lopen. Vanaf dan kan je de auto gaan afhalen en in gebruik nemen.