De financiering van een auto berekenen kan op enkele seconden al klaar zijn. Dankzij de mooie en uitgebreide websites van banken kan je zo aan de slag. Ze laten je toe om op korte tijd tot op de cent een berekening te maken. Dit kan geheel gratis en vrijblijvend. Je kan het ook vanuit je eigen woning doen, je hoeft er niet meer voor naar een bankkantoor te trekken. Makkelijker kan haast niet. En via deze manier kan je ook de beste voorwaarden voor een autolening vinden. Zo betaal je nog minder af per maand.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Zoek enkele banken uit die je kent en begin daar de simulatie te doen. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Met die gegevens heb je al een resultaat voor je staan. Ben je toch niet tevreden met het bedrag dan kan je altijd de duurtijd nog aanpassen van de lening. Leen langer en je zal zien dat het bedrag zal dalen. Het nadeel is hier wel dat de kosten zullen stijgen. Als je een kortere duurtijd neemt dan zal het maandbedrag stijgen maar de kosten verminderen ook. Beide opties hebben dus voor en nadelen, jij kan uitmaken wat het makkelijkst voor jouw situatie is.

Als je enkele banken hebt gedaan is het ook steeds een goed idee om nog een aantal banken te doen, eventueel banken die je nog niet zo goed kent. Mogelijk nieuwe spelers op de markt, maar daarom is het aanbod niet minder. Vaak hebben zij een interessant voorstel, wat je kan overhalen om daar een autolening af te sluiten. Je hoeft trouwens niet al je bankzaken te verhuizen, bij het afnemen van een autolening. Je kan je vaste huisbank behouden en daar alle rekeningen en bankkaarten behouden.

Bij een simulatie moet je goed opletten naar de kosten. Het JKP of jaarlijks kosten percentage staat steeds vermeld op de website berekening. Dit geeft al een indicatie van hoe hoog de kosten kunnen uitvallen. Hoe lager het percentage hoe minder kosten. Iets om in de gaten te houden dus. Op die manier kan je alle banken goed vergelijken en er de beste voorwaarden uithalen. Want als je een lening zoekt dan moet je ervan uitgaan om de lening te zoeken met de laagste kosten. Op die manier hou je zelf wat geld over op het einde van de maand en kan je voor andere zaken sparen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Het is ook perfect mogelijk om de autolening online aan te vragen. Dat kan via een formulier welke je volledig moet invullen. Vul hier alles nauwkeurig op in en geef ook een overzicht van je huidige inkomsten en uitgaven door. Op die manier kan de bank berekenen wat je mogelijkheden zijn en bekijken of je de lening wel aankan. Er mogen niet teveel lopende leningen zijn en je moet nog budget hebben om een nieuwe lening erbij te nemen.