Vraag hier snel en goedkoop je autolening aan!

autolening

Als je een auto wil aankopen maar niet de eigen middelen hebt, moet je een autolening aangaan. Niets uitzonderlijk meer, want vele mensen lenen om een auto aan te kopen. Het gaat vaak toch over een hoog bedrag dat je niet op de zichtrekening hebt staan. Of misschien net wel, maar wil je liever niet aan het spaargeld komen. Een autolening kan dat probleem oplossen. Zo kan jij snel de weg op met je nieuwe auto.

Autolening aanvragen? Klik hier door!

Een auto aankopen gaat snel over een bedrag van 5000 euro tot 50.000 euro en soms nog veel meer. Je koopt wat je budget aankan en je leent ook wat je budget aankan. Een bank zal je geen dure Ferrari laten kopen als je maar een Nissan kan kopen. Beide merken en vele andere zijn degelijke auto’s, het gaat hier vooral om wat jij aankan als potentiële klant voor een bank. Laat het ook een goede les zijn voor jezelf om geen te dure auto te kopen en een te hoge lening aan te vragen. Alles is afhankelijk van je eigen inkomsten en uitgaven. Op basis daarvan zal een bank jouw autolening goed of afkeuren.

Een autolening krijg je niet zomaar, dat zou net iets te makkelijk zijn. Een bank wil weten wie jij bent en wat je financiële situatie is. Jij moet de lening terug betalen dus een bank wil zeker zijn of je die lening ook maandelijks zal kunnen betalen. Aan de hand van jouw loonfiche zal een bank zien hoeveel inkomsten er zijn maandelijks, en of je met een vast contract werkt of niet. Een vast contract is voor een bank al een zekerheid en hoe hoger je loon, hoe meer je kan lenen. Maar stel dat je nog andere leningen hebt lopen, dan zal een bank eerst berekenen hoeveel je nog over hebt voor een nieuwe lening. Er is een algemene regel dat je tot 1/3e van je loon kan gebruiken om leningen aan te gaan. Vaak kan je meer lenen dan dat, zo merken we toch bij vele banken op dit moment.

Jij wil weten wat je kan lenen om die mooie auto aan te kopen. Het zou jammer te zijn mocht je je hoop stellen op een auto die je uiteindelijk toch niet kan betalen, zelfs niet met een autolening. Je kan zelf op onderzoek gaan, via de websites van alle banken kan je met een simulatie snel en vrijblijvend uitrekenen hoeveel je kan lenen. Dit kost je niet, alleen je eigen tijd. Je kan alles vanuit je eigen woonst doen. Je hoeft dus niemand te spreken of te zien om een autolening te zoeken.

Aangezien zo een simulatie vrijblijvend is heb je dus niet te verliezen, en zo kan je op zoek gaan naar de goedkoopste autolening. Het leven is duur en je moet dus uitsparen waar je kan, ook op autoleningen. De bank geeft je geld om de auto aan te kopen en daar moet jij helaas kosten op betalen. Hoe lager die kosten zijn, hoe meer je kan uitsparen dus. De kosten op een lening zie je staan tijdens een simulatie. Daar zie je JKP vermeld staan. Die letters staan voor het Jaarlijks Kosten Percentage. Heb je een hoog percentage, dan betaal je meer kosten. Dus kies voor een autolening met een laag JKP. En daar kan je je wel wat geld mee uitsparen, dus het is zeker de moeite wat zoekwerk te verrichten. Zo hou je maandelijks wat meer geld over om aan andere zaken te spenderen. Benzine of het auto onderhoud bijvoorbeeld.

De autolening kan je ook aanvragen nadat je de simulatie hebt gedaan. Eenvoudig door je gegevens in te voeren en je inkomsten en uitgaven te vermelden. Je zal ook je loonfiche en bewijzen van andere inkomsten zoals bijvoorbeeld huurinkomsten moeten bewijzen. Uitgaven als leningen mogen ook op papier verzonden worden. Krijg je een goedkeuring voor de autolening, dan krijg je enkele dagen later een papieren contract in de bus, deze moet je ondertekenen en terug sturen naar de bank. Het gaat dan nog een paar dagen duren eer jij groen licht krijgt om de auto aan te kopen. Vaak is de bank in contact met de autohandelaar en zij geven het door als jij de lening hebt gekregen. Bij een weigering moet je misschien een goedkopere auto kiezen of een eigen inbreng voorzien.

Een autolening kan je dus snel verkrijgen en zo goed als alles kan via het internet verlopen. Persoonlijk contact via een bank kan uiteraard ook nog en dan heb je onmiddellijk een antwoord op jouw aanvraag.

Goedkope autolening zoeken? Klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.