We kopen met zijn allen nog steeds heel wat nieuwe en tweedehands auto’s. het is nog steeds onze favoriete manier om ons te verplaatsen, ook al staan we zoveel in de file. Zelfs voor korte afstanden nemen we de auto en staan we ergens aan te schuiven om op een parking te geraken. Elk gezin heeft wel minstens een auto en dat zal niet snel veranderen. De manieren om een auto te kopen zijn dan ook makkelijker geworden, vooral omdat banken het zo eenvoudig gemaakt hebben om autoleningen te vergelijken en aan te vragen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Via het internet kan je tegenwoordig tal van diensten aanvragen. We bestellen zo wat alles via de computer en dat vinden we makkelijk en leuk. Heb je al eens gedacht om een auto te financieren met 0 rente? Dat wil zeggen dat de kosten bijna nihil zijn als je een autolening afneemt bij een bank. Wat het zeer interessant maakt want zo betaal je minder af per maand. En als je een lening voor eender welk doeleinde aanvraagt moet dat steeds het startpunt zijn: zo weinig mogelijk afbetalen.

Banken verdienen geld door kosten aan te rekenen bij elke dienst die ze verlenen. Je merkt het waarschijnlijk niet, maar elke maand of per jaar gaat er geld van je rekening omdat je een zichtrekening en een bankkaart hebt. bij een lening worden er kosten aangerekend bovenop het opgenomen kapitaal. Leen je 15.000 euro voor een nieuwe auto dan komen daar nog een percentage kosten bij. Een auto financiering met 0 % rente wil dan weer zeggen dat er geen rente bijgeteld zal worden en je in totaal minder zal afbetalen.

Zoek naar de banken waar je zo een vorm van renteloze autolening kan verkrijgen en vul het simulatie formulier in. Op die manier kan je tot op de cent berekenen hoeveel je zal afbetalen aan de auto. Vergelijk met zoveel mogelijk andere banken om te zien waar je uiteindelijk de beste voorwaarden kan vinden. Er zijn heel veel banken in het land actief dus je kan op zoek gaan. Probeer uiteraard ook eens jouw eigen huisbank, het kan zijn dat daar een interessant aanbod is op de moment dat je de autolening wil aanvragen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een autolening aanvragen kan trouwens ook via het internet tegenwoordig. Stuur alle gegevens van jou en je partner (mocht je met twee lenen) door en laat de bank je aanvraag verwerken. Ze zullen ook willen weten waar je werkt en hoeveel de inkomsten zijn. Maar ook wat je vaste uitgaven zijn, zoals leningen en alimentatie die je moet betalen. Op die manier kunnen ze alles goed berekenen en krijg je snel een antwoord of de lening kan doorgaan of niet. Van zodra de lening begint te lopen krijg je bericht van de bank dat je de auto kan gaan afhalen in gebruik nemen. Je dient uiteraard te beschikken over een nummerplaat en autoverzekering om op de weg te kunnen.