Je auto kopen op afbetaling: zo pak je dat aan!

Vraag maar eens rond in je vriendenkring hoeveel er een auto hebben gekocht op afbetaling. Zeker meer dan de helft zullen daar ja moeten op antwoorden, en waarschijnlijk zal het gemiddeld nog hoger liggen. Daaruit kan je opmaken dat de Belgen er geen probleem van maken om een auto aan te kopen op afbetaling. Ook banken spelen daar handig op in en bieden autoleningen aan via het internet en via hun kantoren. Je kan uiteraard nog steeds een afspraak maken in een bankkantoor om een lening te bespreken, maar met een computer van bij je thuis lukt het ook. Een bank heeft een simulatie tool op hun website waarmee je een maandelijks af te betalen bedrag kan berekenen.

Je auto goedkoop kopen op afbetaling? Dat kan!

Je zal ooit wel al eens in een bankkantoor gezeten hebben. Het is altijd lastig financiële zaken te bespreken en al zeker met iemand die je niet goed kent. Bij zo een gesprek wil de bankbediende nagaan hoeveel je wil lenen en waarvoor je wil lenen. Afhankelijk van het doel van de lening zal een bank ook een kost aanrekenen. Het aantal jaren dat je wil lenen en je eigen inbreng spelen hier dan een rol. Voor een auto zullen de leningkosten op zich wel nog meevallen, maar je doet er goed aan van de lening te kiezen die de laagste kosten heeft. Indien je al ongeveer weet welke auto je wil kopen, heb je een idee van hoeveel de kostprijs zal zijn. Nieuw of tweedehands speelt ook een rol in de berekening van een autolening. Als de bankbediende je een lening wil verkopen zal hij misschien pushen en je geen ruimte laten om na te denken. Let hier goed voor op en vraag steeds bedenktijd. Als een aanbod te mooi is om waar te zijn, laat het dan ook schieten. Je zal elders wel een autolening vinden met goede voorwaarden.

We laten het bankkantoor even voor wat het is, een autolening kan je ook via het internet berekenen. De simulatie tool laat je berekenen hoeveel je wil lenen met het aantal maanden dat je wil afbetalen. In een mum van tijd heb je een bedrag op het scherm staan, dat is je vaste maandelijkse kost om je auto af te betalen. Dat bedrag is ook al inclusief kosten. Dus je moet niet vrezen voor verdoken voorwaarden of kleine lettertjes. Een bank is bij wet verplicht informatie te geven met alle kosten er al bij vermeld. Handig voor jou dus en je kan op deze manier alle banken vergelijken en er zo de goedkoopste lening uithalen.

Hou je eigen maandelijks budget goed in de gaten. Er zijn vele mensen die problemen hebben met leningen terug te betalen en zo geen ruimte meer hebben voor noodzakelijke aankopen zoals voedsel en medicatie. Laat je gezond verstand zijn gang gaan en maak de juiste keuze als je wil gaan lenen. Je weet wat je inkomen is en wat je maandelijkse uitgaven zijn. Als je al andere leningen hebt lopen zal het misschien krap worden nog een andere lening erbij te nemen. Je kan dan best de algemene regel in acht nemen dat je 1/3e van je loon mag aanwenden om leningen af te betalen. Let wel, dit is voor alle leningen die je hebt lopen. Dus als er al een hypotheek op je huis loopt en een andere lening dan kan het zijn dat er geen ruimte is voor meer. Het is wel meer en meer de tendens dat banken toelaten om meer te laten lenen, maar opnieuw moet je daar zelf de beslissing maken of je al die leningen wil afbetalen.

In de veronderstelling dat je een nieuwe autolening aankan, dan kan het allemaal snel gaan. Als je de goedkeuring krijgt na de afhandeling van de aanvraag kan de aankoop van de auto op enkele dagen klaar zijn. Een bank laat rechtstreeks weten aan de autohandel dat jij de lening krijgt en de auto dus aan jou kan overgedragen worden. De aanvraag moet je trouwens voltooien door je persoonlijke gegevens en inkomsten en uitgaven door te geven aan de bank. De inkomsten kan aan de hand van een loonfiche bewezen worden. De uitgaven zoals leningen kan door een bankafschrift of contract met een andere bank.

Het is allemaal zo makkelijk via het internet om een autolening te zoeken en in orde te maken. Dus die nieuwe auto die stond te blinken in de garage staat misschien binnenkort op jouw oprit. Wil je snel aan de slag met het zoeken van een lening dan kan je daar vanop je computer al mee beginnen.

Een lening zoeken voor je auto, dat doe je hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.