Waar kan je terecht voor een goedkope autolening?

Een auto aankopen kan een grote hap uit je budget nemen. Maar in België hebben we een auto nodig en gebruiken we die voor korte en lange afstanden. Gemiddeld zijn er per gezin 1,8 auto’s en waarschijnlijk is dat in jouw familie net hetzelfde. De auto is een makkelijk transport middel om naar het werk te gaan en ons te verplaatsen voor andere activiteiten. Het wegennet in België is dan wel uitgebreid, de files moeten we er helaas bijnemen. Als we dan spreken over de aankoop van een auto, dat kan in alle prijsklassen, maar meestal gaan we hier een lening voor aan. In dit artikel kan je lezen waar je de goedkoopste autolening kan vinden.

Klik hier om de voordeligste autolening te kiezen!

Er zijn zoveel automerken dat je bijna geen keuze meer kan maken. Elk merk heeft dan ook nog eens meerdere modellen in verschillende segmenten en prijsklassen, dat je daar ook een keuze in moet maken. Als het autosalon is kan je nieuwe modellen gaan bekijken en al een afspraak maken bij een dealer voor een offerte. Maar ook de 2dehands auto markt is een interessante plaats om een auto te kopen. Bij autohandelaars kan je vaak je oude auto in overname laten, of bij een particulier verkoper kan je een mooie prijs onderhandelen.

Waar je de auto ook koopt en je beschikt niet over genoeg eigen middelen om zelf de aankoop te financieren, dan moet je bij een bank gaan lenen. Gelukkig is dat allemaal niet meer zo moeilijk deze dagen en kunnen we al snel via het internet een vergelijk van leningen starten. Met een laptop en internet verbinding heb je zo enkele banken websites open staan en met enkele muisklikken kan je een lening simulatie uitvoeren. Een simulatie lijkt wel futuristisch, maar het is iets zeer eenvoudig. Het is een formulier waar je kan aangeven hoeveel je wil lenen en op welke termijn je wil afbetalen. Eens dat gedaan is zie je in realtime een bedrag verschijnen welke je maandelijks moet terug betalen. Deze manier van zoeken duurt maar enkele seconden per website, dus voor je het weet heb je er een tiental gedaan. Als je kijkt naar het maandelijks te betalen bedrag, daar staat ook de kost bij die jij moet betalen. De kost is het JKP, een percentage dat bovenop het te lenen bedrag komt. Hoe lager dat percentage is, hoe minder jij moet betalen. En dat is de goedkoopste lening die er op dat moment is.

Dus zo een eenvoudig onderzoek naar de goedkoopste lening kan je helemaal zelf doen en zonder verdere verplichtingen. Want een simulatie staat volledig gratis op de website en kan door iedereen geraadpleegd worden. Aarzel dus niet om zoveel mogelijk simulaties uit te voeren en zo nog wat geld in je eigen zak te houden. Het verdienmodel bij een bank is namelijk de winstmarge van het JKP, maar waarom zou jij een hoog percentage aan kosten gaan betalen, als het met minder ook kan. Een lening draait om geld, en dat is bij elke bank hetzelfde. Dan kan je maar net zo goed een autolening nemen die je minder kost.

Is de keuze gemaakt van bank, heb je een autolening met een laag JKP gevonden? Goed zo, indien je de aanvraag verder wil invullen, dan kan dat ook via de website van de betreffende bank. Gewoon al je gegevens invullen, je werksituatie doorgeven en de bank zal de aanvraag kunnen behandelen. Uiteraard willen ze weten of jij de lening wel aankan en of je ze kan terug betalen. Heb je een vaste job met een normaal inkomen zonder andere lopende leningen, dan kan je er vrij zeker van zijn dat de lening wel in orde komt. Heb je een interim job en geen zekerheid op vast werk, dan kan een bank weigerachtig zijn want jij kan geen zekerheid bieden of je de autolening wel kan terug betalen. Ga sowieso na bij de bank wat je mogelijkheden zijn.

Wie weet rij je binnenkort wel rond met een nieuwe of tweedehands wagen. Als je de lening bij een bank aanvraagt, kan de goedkeuring al binnen enkele dagen volgen. Dan duurt het allemaal niet zo lang eer jij de auto kan gaan afhalen en de weg op kan. Uiteraard dien je ook nog een autoverzekering in orde te maken en eventueel je nummerplaten, maar ook dat gaat allemaal zo snel tegenwoordig. Alles is op maat gemaakt van de klanten. Dus laat die mooie auto niet schieten, voor er iemand anders mee weg is.

Autolening kiezen? Klik hier door!

Let op: geld lenen kost ook geld.