Zo vind je goedkope financiering voor je wagen!

Heeft je auto je in de steek gelaten. Een te dure herstelling of een ongeval met ‘perte totale’ tot gevolg. Dan heb je wel een nieuwe auto nodig. Als je deze nodig hebt voor woon werk verkeer dan kan je gaan uitkijken naar een nieuwe of tweedehands wagen. Een nieuw model kopen is altijd leuk natuurlijk, dan rij je rond met iets nieuw op de automarkt en ben je zowat de enige op de baan met die auto. Een tweedehands auto met weinig kilometers is ook erg in trek, ze zijn goedkoper en vaak kan je er nog vele jaren mee doorgaan. Een financiering bij zowel een nieuwe als tweedehands auto is nodig als je geen eigen middelen hebt. Welke financiering het beste is, ontdek je hier.

Zoek een auto financiering, klik hier!

Het gevoel om een nieuwe auto aan te kopen is bijna onbeschrijflijk. Zoals een kind die een stuk speelgoed krijgt, is het voor een volwassene leuk om een groot stuk speelgoed te hebben. De kosten zijn vaak ook groot voor een auto. Afhankelijk van je budget en je smaak kan je een auto kopen voor een lage, gemiddelde of hoge prijs. Aan jou om uit te maken wat je precies wil. Uiteraard hangt het af van je leencapaciteit welke auto het zal worden. Je wil misschien wel een nieuw model, maar een bank kan aangeven dat het maar een oude tweedehands kan worden. Het is dan zaak om te weten te komen hoeveel je kan lenen en aan welke voorwaarden.

De voorwaarden van een lening. Het spreekt voor zich dat je meerderjarig moet zijn en over een vast inkomen moet beschikken. Dan kan je gaan kijken voor een autolening om de aankoop te verrichten. Indien je geen vaste job kan voorleggen aan een bank zullen ze je geen lening willen geven, aangezien je geen zekerheid kan bieden. Een bank wil het risico steeds zo laag mogelijk houden. Als jij een te groot risico bent omdat je geen vast werk hebt zal een bank twee keer nadenken en de lening aanvraag weigeren. Zo zit het nu eenmaal in mekaar en dat is eigen aan de bankenwereld. Zorg voor een sterk dossier, met een vaste job en stabiele inkomsten zal je meer dan waarschijnlijk een lening kunnen aanvragen.

Een lening aanvragen kan makkelijk via het internet. Vanuit je luie zetel met de laptop op de schoot kan je eender welke bankenwebsite bezoeken en op zoek gaan naar de autolening pagina. Daar zie je al snel een optie om een simulatie uit te voeren. Het is gratis en vrijblijvend, dus waarom zou je er geen gebruik van maken. Een eenvoudige manier om te zien of de auto van je dromen haalbaar is of niet. Geef het bedrag in dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Een muisklik verder zie je een bedrag tevoorschijn komen. Dat is het maandelijks bedrag dat je moet betalen inclusief het JKP. Dat zijn de kosten uitgedrukt in een percentage. Het is eenvoudig, hoe lager dat percentage, hoe lager de lening kosten. Dus wil je een goedkope financiering, ga dan op zoek naar een bank die de laagste kosten heeft. Zo simpel is het.

Als je dus wat geld wil uitsparen moet je zelf wat op onderzoek gaan en de banken vergelijken. Het geld is overal hetzelfde dus je kan het verschil maken door een autolening te kiezen met het laagste JKP. Op zich zijn de kosten van een autolening niet zo hoog, aangezien je voor een relatief korte termijn leent. Gemiddeld leen je voor 4 jaar voor een auto, maar je kan ook langer of korter lenen. Ook hier is dezelfde redenering van toepassing, hoe langer je leent hoe meer kosten je zal betalen. De keuze ligt uiteraard wel bij jou, wat je budget aankan, maar laat je gezond verstand de beslissing nemen.

Het kan overigens verschil maken als je samen met je partner de lening aanvraagt. Dan zal de bank de lonen van beide samen tellen en bekijken wat er overblijft om te lenen. Maar sowieso, als je de lening krijgt is in een mum van tijd alles in orde en kan je de auto gaan afhalen. Vaak zal de bank rechtstreeks aan de autohandelaar meedelen of je de lening krijgt of niet. Zo kan alles in enkele dagen achter de rug zijn. Vergeet niet je nummerplaten aan te vragen en een autoverzekering in orde te maken of te laten aanpassen. Dankzij het internet is een auto lening aanvragen echt een makkelijke klus geworden.

De goedkoopste autofinanciering, klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.