Voor wie een auto wil kopen is het steeds interessant om te weten hoeveel je precies kan lenen. Want wie kan hier direct een antwoord op geven? Niemand, maar we kunnen je wel vertellen hoe je het kan berekenen. En je kan het tot op de eurocent berekenen zodat je een exact idee hebt van wat er mogelijk is. Als je aan het rondkijken bent om een 2dehands of nieuwe auto te kopen dan zou je in de eerste plaats moeten weten hoeveel je kan afbetalen per maand.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een bank geeft gelukkig niet zomaar een autolening aan zijn klanten. Er is altijd een controle om ervoor te zorgen dat de bank zijn geld terug zal zien en dat de klant geen autolening afneemt die hij toch niet kan terugbetalen. Het is dus voor beide handig en veilig om eerst eens te controleren. Banken laten klanten toe om tot 1/3e van hun inkomsten uit te geven aan leningen. Dat zijn alle leningen samen die op eenzelfde moment lopen. Het kan wel gebeuren dat een aflopende lening, die maar 6 maanden meer af te betalen is, genegeerd kan worden omdat die kost toch bijna wegvalt.

Als je samen met je partner een auto wil kopen dan vraag je ook de lening samen aan. Dan kan je beide inkomsten samen tellen. Van dat bedrag moet je dan de vaste uitgaven aftrekken. Dat zijn alle lopende leningen en eventueel alimentatie die je moet betalen. Zijn er geen van die kosten, dan zal dat de aanvraag vergemakkelijken. Het is natuurlijk belangrijk dat je vaste inkomsten hebt. Een vaste job dus met een vast loon. Dat zal de bank overtuigen om een lening goed te keuren. Mocht je geen vaste job hebben en teveel andere kosten dan zal een bank de aanvraag weigeren. Je kan dan altijd later nog eens proberen als er wel een vast contract is.

Trek dus de uitgaven af van de inkomsten en je hebt een bedrag over. Of als er geen leningen zijn, neem dan gewoon 1/3e van de inkomsten. Dat totaalbedrag kan je aan een autolening spenderen. Hiermee kan je dan beginnen om autolening simulaties uit te voeren. Op die manier zie je direct hoeveel je per maand moet afbetalen. Vergelijk zoveel mogelijk banken, alleen op die manier kom je uit op de beste voorwaarden. Hou in het achterhoofd dat de bank kosten zal aanrekenen voor deze diensten. Hou de kosten dus zo laag mogelijk door zoveel mogelijk te vergelijken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Op deze manier kan je snel berekenen hoeveel je maandelijks kan uitgeven aan een autolening. En ook weet je hoeveel de autolening je maandelijks zal kosten. Dit is een vast bedrag welke je zal terugbetalen. En dat bedrag is een som van kapitaal en kosten die je in een bedrag moet overmaken naar de bank.