Een goedkope auto kan zelfs nog te duur zijn om met je eigen middelen te kopen. Een nieuwe auto is nog altijd een grote som om zomaar in één keer te betalen. Dus ook voor een goedkope auto zal je een lening moeten gaan zoeken. Gelukkig bestaan er ook goedkope leningen, zodat de kosten op zich wel meevallen. Leningen voor een auto lopen gemiddeld zo een 4 jaar. Een periode waar je dus de maandelijkse lasten moet betalen inclusief de kosten. Maar je kan een lening zoeken met de laagste kosten.
Goedkope autolening afsluiten? Klik hier!
Je kan bij elke bank de goedkoopste lening krijgen, je moet enkel die ene bank zien te vinden. Hoe je dat doet is eigenlijk vrij simpel. Met een laptop, internetverbinding en een beetje tijd, kan je zelf beginnen zoeken. Zoals je weet heeft elke bank ook een website. Daar staat niet alleen informatie op, maar ook allerhande tools om een simulatie uit te voeren. Dit kan je perfect gebruiken om een autolening te simuleren. Zo een simulatie gaat als volgt. Geef een bedrag in dat je wenst te lenen. Daarna duid je het aantal maanden aan dat je wenst af te betalen. Als resultaat zie je dan een bedrag te voorschijn komen. Dat is het maandelijks af te betalen bedrag. Daar zitten de kosten al in. Dus je weet onmiddellijk waar je aan toe bent.
En die oefening kan je doen bij elke bank die autoleningen aanbieden. Dat zijn er heel wat, maar je kan zelf bepalen hoeveel je er doet. Het kan zijn dat je al snel een zeer goedkope autolening gevonden hebt. Een eerste tip om de goedkoopste lening er uit te halen is kijken naar het JKP. Die afkorting geeft de kosten weer van een lening. De letters staan voor Jaarlijks Kosten Percentage. Jaarlijks betaal je dus een kost die vast ligt door het percentage. Het spreekt voor zich, hoe lager het percentage hoe minder kosten je zal betalen over de ganse duurtijd van de lening.
Een lening moet je zien als een volledige kost. Het weegt door op je budget aangezien het toch om een aanzienlijke som gaat en voor enkele jaren loopt. Dat kan doorwegen, zeker met andere kosten die je ook hebt. Reken bij je kosten ook de aankoop van voedsel en andere levensmiddelen, want die kosten uiteraard ook geld. Het is aan jou om te zorgen dat je budget ook op orde blijft, want het kan snel gaan als je enkele dure aankopen doet en geen zicht hebt over je totale inkomsten en uitgaven. Als je een lening wil aanvragen is het belangrijk eerst eens te kijken of er nog marge is en dat je dus niet over de grens gaat.
Banken zullen ook aangeven of je nog kan lenen of niet. Er is een regel dat je ongeveer 1/3e van je inkomen kan spenderen aan leningen. Vaak staan banken meer toe, afhankelijk van je situatie uiteraard. Bij een lening aanvraag moet je dan ook je inkomsten en uitgaven doorgeven aan de bank. Aan de hand van een loonfiche zien ze waar je werkt, voltijds of niet, vast contract of niet en hoeveel je maandelijks loon is. Een bank wil het risico steeds zo laag mogelijk houden en zal je situatie dus goed onder de loep nemen. Als je online de aanvraag doet, zal het enkele dagen duren eer de bank een goedkeuring zal geven. Ga je langs in een bankkantoor dan kan je mogelijk al onmiddellijk de goedkeuring horen. Ook banken hebben simulatie tools waar ze alles snel kunnen berekenen. Het gaat er ook voor de bank om, om een goede klant zo snel mogelijk te helpen. Want banken verdienen heel wat aan leningen.
Zoals je nu wel weet is het niet zo heel moeilijk een goedkope autolening te zoeken en vinden. Je kan zelf beginnen zoeken met je laptop en een goede kop koffie. Zo blijf je scherp en zie je alle informatie en kosten goed vermeld staan. Laat een lage JKP niet liggen en vraag de lening aan als je zeker van je stuk bent. Op zich blijven de kosten van een autolening wel nog binnen de perken, maar je moet het grote geheel zien. Al je kosten samen moeten nog leefbaar zijn, voor jou en je gezin. Tussen de aanvraag van je lening en het afhalen van je auto kan op enkele dagen al geklaard zijn.