Voor de meeste gevallen ga je bij een bank als je geld wil lenen. Zij hebben de nodige diensten die jou kunnen helpen aan een financiering voor een auto. Je moet er dan wel de kosten bijnemen maar je hebt wel een degelijke manier om de auto te betalen. Je kan echter ook een auto op afbetaling zonder bank aankopen. Hier komst dus geen bank bij te pas. Of het een interessante manier dat zal je in dit artikel kunnen bepalen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Je kan er ook altijd voor opteren om een auto met volledig eigen middelen te betalen. Dan ben je wel een groot deel van je spaarcenten kwijt, maar dan hoef je niet meer aan een afbetaling te denken. Afhankelijk van de kost van de auto zal je je geldreserve zien slinken. Veel mensen houden liever een reserve voor mocht er eens iets gebeuren waar je snel geld moet beschikbaar hebben. Een auto op afbetaling zonder bank kan ook nog altijd, maar hoe zit dat precies in mekaar?

Er zijn instellingen die geld lenen zonder dat ze de titel van bank dragen. Je kan al aannemen dat je hier een ander soort overeenkomst zal hebben en dus ook dat het kostenpercentage hoger zal liggen. En dat is iets wat je net moet vermijden. Als je geld leent moet je in het achterhoofd houden om zo weinig mogelijk kosten te betalen. Op die manier hou je zelf wat meer over op het einde van de maand en kan je voor andere dingen sparen. Met de hoge kosten die we maandelijks hebben is het handig om toch nog iets opzij te kunnen zetten.

Als je interesse hebt om zonder een bank een autolening aan te gaan dan kan je steeds contact opnemen met zo een instelling. Het kan wel handig zijn voor mensen die geen lening meer kunnen krijgen bij een normale bank. Als je al teveel leningen hebt lopen of je staat op de zwarte lijst dan kan dit wel een goed redmiddel zijn. Op die manier kan je toch lenen voor een nieuwe auto en kan je nog steeds op afbetaling het totaalbedrag aflossen. Maar reken dus wel op een hoger kostenpercentage.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Heb je een nieuwe of tweedehands auto op het oog? En wil je die met een afbetaling aankopen, dan kan je overwegen om zonder bank te werken. Er zijn tal van aanbieders die op deze manier werken en je hebt er alle kansen bij dat het lukt. Ze zullen ook informeren naar jouw financiële status op het moment van aanvraag. Zo kunnen ze zien hoe hoog je inkomsten en uitgaven zijn. Mocht het risico ook voor hen nog te groot zijn dan kan een weigering volgen. Maar van zodra jouw dossier ok is, dan krijg je goed nieuws en begint de lening te lopen.