Om een auto te kopen heb je heel wat geld nodig. Als je een groot spaarboekje hebt dan kan je de auto volledig met eigen kapitaal aankopen. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet je langs een bank gaan. En dat is voor de meeste mensen wel het geval. Je kan een kijkje nemen naar het aanbod van je vaste huisbank. Maar neem zeker ook de moeite om naar andere banken te gaan. Want het kan zijn dat de voorwaarden daar voordeliger zijn.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Banken verschillen namelijk nogal op vlak van kosten, de ene bank heeft een hoger kostenpercentage dan de andere en dat kan in jouw voordeel spelen. Aangezien er wel een bank zal tussen zitten die voor jouw situatie een zeer goed aanbod heeft. Hoe kan je nu de banken vergelijken? Je kan alle bankkantoren bezoeken en een voor een navragen welke tarieven ze hanteren. Maar dat zou heel veel tijd in beslag nemen en jij wil zo snel mogelijk met de auto de baan op. Dus een snellere manier is via het internet te gaan. Elke website heeft toch een bank. En jij hebt een computer of zeker een smartphone om alles op te zoeken.

Voer een autolening simulatie uit om te bekijken hoeveel de lening zal kosten. Een auto kopen met financiering hoeft niet moeilijk te zijn. De websites van banken zijn er zo op voorzien om het de nieuwe klant zo makkelijk mogelijk te maken. Tijdens de simulatie moet je een bedrag invoeren en een tijdsduur kiezen voor de duurtijd van de lening. Eens je die gegevens ingevoerd hebt krijg je al een resultaat te zien. Bij dat resultaat zie je ook een JKP of jaarlijks kosten percentage staan. Dat is een basis om alle banken met elkaar te vergelijken. Zoek gewoon naar het laagste JKP en je hebt de autolening met de beste voorwaarden gevonden.

Moet ik dan ook al mijn bankkaarten en rekeningen verhuizen? Neen helemaal niet. Je kan perfect een andere bank gebruiken voor een autolening en toch je vaste huisbank blijven gebruiken voor al de rest. De terugbetaling loopt dan via domiciliëring, een volledig automatische procedure. De bank waar je de autolening aanvraagt zal dit allemaal in orde voor je maken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Het is dus zeker een goed idee om een auto te kopen met financiering. Zo kan je de betaling spreiden en gaat het allemaal veel makkelijker. Bij de aanvraag zal de bank wel informeren naar jouw eigen financiële situatie. Op basis van je inkomsten en uitgaven kunnen ze snel bekijken hoeveel je kan lenen op dat moment. Banken laten toe om ongeveer 1/3e van alle inkomsten samen te spenderen aan leningen. Dat moet voldoende zijn om toch een degelijke nieuwe auto van te kopen.