Banken zijn handig als je een autolening nodig hebt. Nadat je een leuke auto hebt gezien die je went te kopen kan je op zoek gaan naar een lening bij een bank naar keuze. Via het internet of zelfs nog via een bankkantoor kan je de zoektocht starten. Maar nog handiger en sneller is dat je bij de autohandel zelf een financiering regelt. Zo kan je een Volkswagen financiering aanvragen als je bij een van hun dealers een auto wenst te kopen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een van de verkopers van een Volkswagen kan dit allemaal voor je uitrekenen hoeveel de afbetaling van de auto precies zal kosten. Het is natuurlijk makkelijk en snel op die manier, maar er zijn toch nog enkele zaken waar je op moet letten. Om te beginnen zijn er de kosten van de financiering, die betaal je bovenop het kapitaal dat je ontleent. Als je de lening aan het afbetalen bent zal je een deel kapitaal en een deel kosten terugbetalen. Samen zit dat in een vast bedrag. Hoeveel dat is hangt af van het JKP of jaarlijks kosten percentage. Als de verkoper een berekening maakt vraag hier zeker naar. Het is een middel om te zien hoe hoog of laag de kosten zullen uitvallen.

Kijk ook goed naar het aantal maanden dat je zal afbetalen. Is dat te lang of net niet lang genoeg? Hoe langer de duurtijd van de autolening is hoe lager het maandbedrag zal zijn. Je moet dan wel meer kosten betalen, maar aangezien je minder moet afdragen per maand, lijkt het haalbaarder voor veel mensen. Heb je liever niet teveel kosten dan hou je de duurtijd gewoon zo kort mogelijk. Dan stijgt het maandbedrag wel aanzienlijk, maar dan ben je er ook sneller vanaf. Informeer hier goed naar zodat je precies weet hoeveel maanden je minimum en maximum kan afbetalen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Nog een tip is om de acties van de automerken op te volgen. Met het autosalon worden auto’s aan interessante voorwaarden verkocht en dat kan ook met een Volkswagen financiering zo zijn. Dus wacht op de goede moment om een Volkswagen te kopen en wie weet leen je aan nog betere voorwaarden. Zeer interessant dus en het is voor iedereen mogelijk. Let wel dat je niet te snel toehapt als ze je een voorstel doen. Het kan zijn dat je er financieel nog niet klaar voor bent of dat je teveel leent op dat moment. De financiering voor een auto gaat altijd via een bank en zij gaan eerst nakijken hoeveel je nog kan lenen. Elke bank laat toe om 1/3e van je inkomsten uit te geven aan leningen. Dat is vaak voldoende voor een woonlening en een autolening. Maar mocht je meerdere leningen hebben lopen op eenzelfde moment dan kan de bank je aanvraag weigeren. Het is dus niet zo dat je op moment van aanvraag ook onmiddellijk met de auto kan wegrijden. Hier gaan enkele dagen over vooraleer je antwoord mag verwachten.