Een nieuwe auto gezien die je graag wil kopen? Een leuk vooruitzicht om te weten dat je binnen enkele dagen met die auto zal kunnen rondrijden. Maar dan moet het financiële plaatje eerst in orde geraken natuurlijk. Mocht je genoeg spaargeld hebben om het zelf te betalen dan kan je die manier overwegen. Als dat toch niet lukt dan kan je op zoek gaan naar een autofinanciering 0 rente. Een interessante manier met de beste voorwaarden, zo betaal je het minst af per maand en kan je de rest van het geld voor andere doeleinden gebruiken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

De aankoop van een auto kan een grote hap uit je maandelijks budget nemen. Je hebt niet alleen de afbetaling van de auto, maar ook nog benzinekosten, autoverzekering en dergelijke meer die je moet betalen. Dat komt elke maand terug dus zorg dat je hier goed voorbereid voor bent. Maandelijks moet je een bedrag zien opzij te houden zodat de afbetaling niet in gedrang komt. Daarvoor hebben de banken de regel ingesteld waarbij klanten niet meer dan 1/3e van hun inkomsten kunnen uitgeven aan leningen. Dat is voor elke soort lening of krediet samen.

Die berekening kan je zelf al maken door alle inkomsten die je hebt samen te tellen. Dus van jou en je partner mag je samentellen als je de autolening samen aanvraagt. Trek daar alle uitgaven vanaf. Dat zijn andere lopende leningen en alimentatie. Het kan soms gebeuren dat banken een lening die nog minder dan 6 maanden loopt niet meer meetellen in de berekening. Omdat die kost binnen korte tijd toch wegvalt kan die kost genegeerd worden. Maar informeer hiervoor goed bij de bank. In elk ander geval zal de lening geweigerd worden als ze merken dat je over het maandelijks budget gaat.

Vergelijk zoveel mogelijk banken zodat je een autolening vast krijgt aan de beste voorwaarden. Dan betaal je ook maandelijks het minst af. Op die manier heb je wat extra budget voor al je andere uitgaven. Aarzel dus niet om een lening te simuleren bij een bank die je misschien niet goed kent. Als je daar de beste voorwaarden krijgt en een 0 rente voorstel hebt, dan moet je niet twijfelen. Informeer ook steeds bij je vaste huisbank, het kan goed zijn dat zij een goed voorstel kunnen doen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Handig is dat je alle banken via het internet kan vinden. Je hoeft dus niet meer naar bankkantoren te gaan voor informatie en simulaties. Neem er gewoon je computer bij en zoek naar banken via Google. Op enkele minuten tijd heb je er al heel wat gevonden en kan je aan het vergelijken gaan. Mocht je al direct willen overgaan tot aanvraag van de autolening, dan kan je ook via het internet werken. Stuur alle gevraagde gegevens en documenten door zodat de bank je aanvraag kan verwerken. Als alles goed is krijg je binnen korte tijd antwoord en kan je mogelijk de nieuwe auto gaan afhalen.