Er is al enige tijd verandering waar te nemen in de uitstoot van auto’s. Het is voor veel mensen belangrijk geworden om zo weinig mogelijk schadelijke stoffen in de natuur uit te stoten. De automerken gaan hier volledig in mee en hebben de laatste jaren heel wat nieuwe modellen met energiezuinige motoren op de markt gebracht. De markt van elektrische auto’s is ook aan het opkomen, dus binnen enkele tientallen jaren zal de benzine en diesel auto plaats geruimd hebben voor auto’s zonder uitstoot.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een groene autolening is speciaal op de markt gekomen voor auto’s met een lage uitstaat. In praktijk gaat het over nieuwe auto’s met een uitstaat van minder dan 160g/CO2 voor een dieselmotor. Bij benzine auto’s gaat het over minder dan 145 g/C02. Als je nieuwe auto minder dan die uitstoot heeft, dan kan je aanspraak maken op een groene autolening. Informeer je hier goed over bij de autohandel. De rentevoeten zijn lager bij dit soort leningen en dat wil zeggen dat je minder moet afbetalen per maand.

En daar is het nog steeds om te doen bij een lening, je wil zo weinig mogelijk afbetalen voor een nieuwe auto. Dus hou je de kosten op de lening ook zo laag mogelijk. Met een groene autolening heb je dit zo voor mekaar. Zorg dat je nieuwe auto aan deze voorwaarden voldoet en zoek dan de banken uit die deze lening in het aanbod heeft. Via het internet kan je de zoektocht beginnen en ook simulaties uitvoeren. Op die manier kan je tot op de cent berekenen hoeveel de autolening je zal kosten. Je krijgt een resultaat te zien waar de kosten en kapitaal mooi op vermeld staan. Let ook op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Aan de hand daarvan zie je al hoe hoog de kosten zullen uitvallen.

Vergelijk zoveel mogelijk banken, enkel op die manier zal je de beste voorwaarden vinden voor een groene autolening. Het kan zijn dat je vaste huisbank een goed aanbod heeft, maar je kan even goed iets vinden bij een andere bank. Sta daar zeker voor open en durf daar ook de lening aan te vragen. Je hoeft niet al je rekeningen en bankkaarten mee te verhuizen. Je kan perfect een autolening bij een andere bank aanvragen. De terugbetaling zal via domiciliëring lopen, jij zal hier niets veel moeite voor moeten doen, het is een geautomatiseerd proces.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Van zodra je een goed aanbod hebt gevonden kan je de groene autolening ook al aanvragen. Dat kan via de website van de bank. Vul alle gevraagde gegevens in en bezorg je financiële gegevens aan de bank. Op die manier kunnen zij berekenen hoeveel je nog kan lenen. Als alles goed is dan ontvang je het nieuws dat de lening goedgekeurd zal worden. De autohandel ontvangt het geld en jij kan met de nieuwe auto de baan op.