Wil je geld lenen voor een auto aan de beste voorwaarden? Dan beschrijven we in dit artikel de manier om dit het makkelijkst op te zoeken. Dankzij het internet kan je nu heel wat banken bereiken zonder je huis uit te komen. Je hoeft er alleen maar je computer bij te nemen en een lening simulatie starten. Via de simulatie kan je tot op de cent berekenen hoeveel je maandelijks moet betalen voor die nieuwe auto. Zorg dat je aan de beste voorwaarden kan lenen, dan betaal je het minst af per maand.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Auto’s kunnen een grote hap uit je budget nemen en dan is het interessant om zo weinig mogelijk kosten te moeten betalen. Autoleningen zijn handig om de kosten te spreiden en in een aantal jaar de auto terug te betalen aan de bank. Je mag uiteraard niet vergeten dat er nog andere kosten bij komen kijken. Een auto neemt meer in dan alleen de autolening. Denk ook aan een verzekering die jaarlijks moet betalen, inschrijftaksen en benzinekosten. En je andere facturen blijven ook nog maandelijks komen dus je moet je budget zo goed mogelijk in evenwicht houden. Banken laten klanten toe om 1/3e van hun inkomsten uit te geven aan leningen. Tel al je huidige leningen samen en trek dat af van alle inkomsten die je hebt. Het bedrag wat overblijft kan je uitgeven aan de nieuwe autolening. Heb je geen lopende leningen op moment van aanvraag, dat is nog beter natuurlijk.

Het is een groot verschil als je met je partner de autolening kan aanvragen, want dan heb je ook meer inkomsten. In elk geval heb je een vaste job nodig met vaste maandelijkse inkomsten. Een bank wil zeker zijn dat jij de lening volledig kan terugbetalen. Geld lenen voor een auto kan dus alleen onder bepaalde voorwaarden. Mocht je al teveel andere leningen hebben lopen en niet meer genoeg over om er nog een extra autolening bij te nemen, dan kan de bank je aanvraag weigeren. In elk ander geval zal de lening gewoon wel goedgekeurd worden en kan jij genieten van de nieuwe auto.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

De opdracht is om de goedkoopste aanbieder te vinden voor een autolening. Dat kan je vaste huisbank zijn, maar ook een andere bank die je mogelijk nog niet kent. Dankzij het internet kan je alle banken vinden en via hun websites een simulatie uitvoeren. Die simulatie laat je tot op de cent zien hoeveel de lening zal kosten. Past het in je budget dan kan je de aanvraag zo indienen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je in eerste instantie nog steeds het aantal maanden van afbetaling veranderen. Langer afbetaling wil zeggen dat je een lager maandbedrag hebt om af te betalen. Je kan er ook voor kiezen om een lager bedrag te lenen. Dat kan een oplossing zijn om toch die nieuwe of tweedehands auto te kopen.