Een auto op afbetaling kopen is iets wat veel gezinnen doen. Op die manier is de kost makkelijker te dragen en voel je het zo niet aan de portefeuille. Maar het is natuurlijk wel zo dat je de kosten erbij moet nemen. Elke bank zal kosten aanrekenen voor een dienst die je bij hen afneemt. Gelukkig kan je via het internet alle banken vergelijken zodat je aan de beste voorwaarden kan lenen. Op die manier leen je aan de beste voorwaarden, interessant dus.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Wat moet je doen om een berekening te maken voor een autolening? Neem enkele websites hun website erbij en zoek naar de pagina voor de berekening te starten. Voer het bedrag in dat je wenst te ontlenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Je kan het aantal maanden aanpassen naar een korte of lange duurtijd. Kort wil zeggen dat je een hoger maandbedrag zal hebben maar minder kosten moet betalen. Lang zal betekenen dat je een lager maandbedrag hebt en ook meer kosten zal moeten betalen. Een afweging die jij moet maken natuurlijk. Dat kan de bank voor jou niet doen. Je moet dan maar eens kijken hoeveel je kwijt kan van je budget aan een nieuwe autolening.

Hou hier zeker rekening mee want banken laten je toe om tot 1/3e van je inkomsten uit te geven aan alle leningen samen. Hoeveel dat precies is kan je zelf al berekenen. Tel alle inkomsten samen, van jou en je partner. Ook mocht je een zelfstandige activiteit uitvoeren. Trek daar alle uitgaven vanaf, leningen en alimentatie tellen hiervoor mee. Het bedrag wat overblijft kan je dus uitgeven aan een nieuwe lening. Is dat voldoende voor de auto van je dromen? Of zal je toch met iets minder tevreden moeten zijn? Het is maar wat je er zelf van wil natuurlijk. Meer lenen dan je kan zal de bank niet toestaan. Want zij gaan de berekeningen zelf ook maken en je dus terugfluiten mocht je teveel willen lenen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Blijf leningen vergelijken totdat je de beste voorwaarden hebt gevonden. Een auto op afbetaling kopen kan je volledig via het internet regelen. Van informatie naar simulatie tot zelfs de aanvraag van de lening. Je dient dan al je gegevens door te sturen, samen met bewijzen van inkomsten en uitgaven. Zo kan de bank je aanvraag bekijken en snel behandelen. Er gaat vaak niet veel tijd over vooraleer je een antwoord mag verwachten. Van zodra er nieuws is en je krijgt de lening, dan kan je de auto afhalen bij de handel. Je krijgt het geld zelf niet in handen, maar dit gaat tussen de bank en de verkoper.