Ben je op zoek naar een autolening aan de beste voorwaarden? Dan zit je goed bij Crelan, de bank waar je terecht kan voor rekeningen, bankkaarten en kredieten. Een auto kopen is altijd een leuk iets, het kost je wel geld, maar het gevoel om met die nieuwe auto te rijden is bijna onbetaalbaar. Een Crelan autolening kan je helpen bij die droom. Het is niet zo moeilijk om een lening aan te vragen, maar eerst beginnen met een berekening van de kosten natuurlijk.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Crelan heeft op de website een simulatie tool waarmee je een autolening kan berekenen. Zo zie je het verschil tussen kapitaal en kosten dat je zal terugbetalen aan de bank. De kosten zijn de inkomsten voor de bank. Maar je zal zien dat dit eigenlijk wel nog goed meevalt. Je kan een aardig bedrag lenen voor een nieuwe auto en de kosten zullen nog niet te hoog oplopen. Het is nu ook een ideale tijd om een autolening aan te vragen, want de kostenpercentages staan vrij laag. Dat wil zeggen dat je meer kapitaal kan lenen en minder kosten moet afdragen. Om precies te weten hoeveel je moet betalen kan je de simulatie uitvoeren. Vul hierbij het bedrag in dat je wenst te spenderen aan de auto en kies het aantal maanden voor de afbetaling.

Het bedrag hangt natuurlijk af van welk model auto je wenst te kopen. Maar uiteraard ook van het budget dat je er wenst aan te geven. Alles valt en staat met de inkomsten die je hebt. Het spreekt voor zich dat je een vaste job moet hebben om een lening te kunnen krijgen. Crelan bank wil zekerheid bij zijn klanten, dat ze alle leningen kunnen terugbetalen. Met een vaste job en een loonfiche van de laatste drie maanden heb je zo goed als zeker een lening vast. De uitgaven die je op moment van aanvraag hebt spelen ook nog mee natuurlijk. Zo is het dat elke klant bij Crelan ongeveer 1/3e van zijn inkomsten kan uitgeven aan leningen. Geef alle documenten van lopende leningen aan de bank, zodat ze dit verder kunnen bekijken. Heb je geen leningen lopen, des te beter natuurlijk.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Als je na de simulatie niet meer kan wachten om verder te gaan, dan kan je de aanvraag ook al via de website van Crelan uitvoeren. Vul al je gegevens in en stuur dit door naar de bank. Dankzij de snelle verwerking via het internet hoef je niet al te lang op een antwoord te wachten. Als je alle documenten ook hebt overgemaakt dan kan je snel een positief antwoord verwachten. Van zodra de lening begint te lopen kan je de auto afhalen bij de autohandel. Het geld zelf krijg je niet in handen, dit gaat van de bank rechtstreeks naar de handel.