Een auto aankopen met 0% rente is zeer interessant, want dan betaal je minder kosten. En bij een lening minder of geen kosten betalen is uiteraard zeer interessant. Steeds als je op zoek gaat naar een lening dan moet je zoveel mogelijk vergelijken. Door dat te doen kan je aan de beste voorwaarden lenen en hou je zelf meer geld in bezit voor andere zaken te kopen. Maandelijks zijn er heel wat uitgaven die je moet bekostigen en dat moet vaak van een inkomen komen. Ook als je samen met je partner leent is het de moeite waard om uit te kijken naar een auto 0% rente lening.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Banken willen zekerheid van een klant als ze een lening geven. Dat wil zeggen dat ze naar je inkomsten en uitgaven zullen vragen van zodra je een autolening wil aanvragen. Loonfiches van je werkgever kunnen de inkomsten bewijzen. Voor de uitgaven tellen leningen en alimentatie mee voor een bank. Heb je een van deze uitgaven lopen, dan kan je documenten overhandigen zodat ze alles kunnen nakijken. Ze doen de berekening hoeveel je nog kan lenen per maand. Als er leningen lopen dan kan je 1/3e van alle inkomsten samen uitgeven aan alle leningen. In de meeste gevallen kan je daarmee een woonlening, autolening en misschien nog een derde leningen afsluiten. Opnieuw hangt het ervan af of je alleen of met twee leent.

De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is dus niet zomaar in het leven geroepen. Die bestaat net om mensen ervan op te hoogte te stellen dat er steeds kosten bij een lening komen. Die betaal je af per maand, samen met het opgenomen kapitaal. Een terug betaling van een lening is steeds een som van kapitaal en kosten. Bij een 0 % rente is dit dus anders, want dan komen er geen kosten in rekening. Hoe dit precies in mekaar zit kan je bij moment van aanvraag steeds navragen bij de bank zelf. Ze zijn verplicht om alles duidelijk op te stellen en info te verschaffen. Zelfs als je een lening simulatie doet moet alle informatie en kosten er duidelijk op vermeld staan, dat is bij wet verplicht.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Het kan dus zeker een goed idee zijn om een auto te kopen met 0 % rente. Als dat jou kosten kan uitsparen en geld dat op de rekening kan blijven staan, dan moet je zeker niet twijfelen. Niet alle banken geven dit soort lening, dus het kan even zoeken zijn vooraleer je eentje gevonden hebt. Maar dankzij het internet kan je handig en snel zoeken en heb je veel banken op korte tijd nagekeken. Van zodra je een degelijk aanbod hebt gevonden kan je overgaan tot aanvraag van de lening. In veel gevallen kan dat ook via de website van de bank. De aanvraag zal bekeken worden en van zodra er nieuws is krijg je ook een antwoord. Groen licht? Dan gaat het geld voor de auto vaak rechtstreeks naar de autohandel.