Een afbetaling voor een auto kan enkele jaren in beslag nemen. De berekening ervan enkele seconden. En dat is natuurlijk zeer handig. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor om dit allemaal mee te maken. Dat is een hoop tijdverlies en het resultaat is hetzelfde. Dankzij de banken die nu volop een uitgebreide website voor nieuwe klanten aan te trekken. Daar kan je veel info op lezen maar dus ook een auto afbetaling berekenen. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat ontdek je in dit artikel.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Je hoeft niet persé via een website te gaan, in sommige gevallen kan je ook via de smartphone een berekening uitvoeren. Surf naar de app of de website van de bank en begin eraan. Om een berekening te starten heb je twee gegevens nodig, het bedrag van aankoop en het aantal maanden voor de afbetaling. Dat is al voldoende om een resultaat te bekomen. Als je klaar bent kijk goed naar het JKP (jaarlijks kosten percentage) dit geeft aan hoeveel kosten op de lening komen. Het is natuurlijk de bedoeling zo weinig mogelijk kosten te betalen op de lening, dat is beter voor jouw maandelijks budget. Hoe kan je nu de laagste kosten vinden op een autolening?

Dat kan door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Zij willen zelf ook een centje verdienen, maar dat moet jouw zaak niet maken. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk kosten moet betalen op een autolening. Door blijven te vergelijken tot je de goedkoopste autolening hebt gevonden kan je uiteindelijk de beste voorwaarden vinden. En dat kan allemaal via het internet, omdat elke bank ook een website heeft online staan. En overal is er een simulatie tool aanwezig die je gratis en vrijblijvend kan gebruiken.

Vergeet ook niet dat je niet meer dan 1/3e kan lenen van al je inkomsten samen. Dit is een regel die banken voorop stellen als ze een lening geven. Op die manier is de bank zeker dat er geld binnenkomt en ben jij zeker dat je niet in de financiële problemen komt. De autolening neemt al een grote hap uit je budget, maar vergeet de bijkomende kosten niet, zoals autoverzekering, onderhoud en benzinekosten. Alles samen neemt dat veel weg uit het maandelijks budget van vele gezinnen. Zorg dus dat je niet in de problemen komt en de lening blijft lopen. Als je samen met je partner leent dan heb je al een groter bedrag om uit te geven. Een bank kijkt steeds naar de inkomsten en uitgaven van de aanvragers. Op die manier kunnen ze alles goed berekenen en weten ze snel een antwoord te geven.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Als je deze stappen onderneemt dan zal je snel uitkomen bij de meeste interessante autolening van het moment. Je kan eender welke bank uitkiezen, je hoeft dus niet bij je vaste bank te blijven. Van zodra de lening begint te lopen gaat het geld rechtstreeks naar de autohandel en kan jij de auto ophalen.