Belgen kopen graag en vaak een nieuwe of 2dehands auto. Het aanbod is dan ook groot door alle vele merken en de vele handelaren in auto’s. Je hebt dus echt keuze in overvloed als je op zoek gaat. Als je niet aan merk gebonden bent dan is het vaak lang zoeken naar een geschikt model, met de juiste kleur, opties en andere mogelijkheden. Maar nog belangrijker is dat je de auto ook moet aankopen en betalen. En bij veel Belgen gaat dat niet zonder een autolening. Dan kan je de autoleningen vergelijken die veel banken aanbieden. Start indien nodig bij je vaste huisbank, zij hebben vaak wel een degelijk aanbod in huis.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Als je toch niet tevreden bent met dat aanbod, dan kan je gewoon verder blijven zoeken. Aangezien alle banken een website hebben kan je daar snel terecht. Met het invullen van een bedrag en kiezen van aantal maanden voor afbetaling kan je snel aan de slag. Vul deze gegevens in en je hebt direct een resultaat voor je staan. Let goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage), want dat zal bepalen hoeveel kosten je moet betalen. Een simulatie geeft ook de verdeling van kapitaal en kosten weer die je moet terugbetalen. Hoe lager de kosten zijn, hoe beter voor jouw uitgaven.

Blijf autoleningen vergelijken totdat je de beste voorwaarden hebt gevonden. Alleen dan kan je spreken van een goed aanbod en kan je erover nadenken om de lening aan te vragen. Dat kan vaak ook al via de website van de bank. Mocht je toch liever naar een bankkantoor gaan, dat kan ook natuurlijk, maar dat kost je dan weer meer tijd. Van zodra je de aanvraag indient zal de bank bekijken of je een autolening kan krijgen. Dat hangt af van jouw financiële situatie van dat moment. Heb je nog andere leningen lopen dan zullen ze eerst moeten berekenen hoeveel je mogelijkheden zijn. Banken laten toe om tot 1/3e uit te geven aan leningen. Heb je geen andere leningen lopen én een vaste job, dan kan je haast op beide oren slapen.

Van zodra de bank groen licht geeft dan zal het geld vrijgemaakt worden en kan de aankoop doorgaan. Het geld gaat in de meeste gevallen rechtstreeks naar de autohandel. Dan kan je de auto afhalen en gebruiken. Denk er natuurlijk aan om je verzekering en nummerplaten in orde te maken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Zoals je kan zien is het eenvoudig geworden om leningen te vergelijken en eventueel aan te vragen. Banken zetten volop in op het internet om via die weg klanten te winnen. En wij als klant vinden het makkelijk om het internet te gebruiken zodat we niet meer uit huis moeten voor informatie of simulatie van een autolening. Blijf dus vergelijken tot je de meest interessante autolening hebt gevonden en ga pas dan over tot aanvraag.