Ben je al klant bij KBC en zit je met het idee om een nieuwe of 2dehands auto te kopen? Dan hoef je niet ver te gaan. KBC heeft voldoende diensten om jou hierbij verder te helpen. Je kan ervoor kiezen om naar een bankkantoor te gaan of via de website te gaan. Als je graag een persoonlijk gesprek aangaat dan heb je het resultaat snel en kan je indien nodig de lening ook direct aanvragen. Maar wil je je de trip naar een bankkantoor besparen dan kan je er ook de laptop bijnemen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Want via de website kan je een KBC autolening simulatie uitvoeren. Dat is snel klaar en geheel vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht om de lening onmiddellijk aan te vragen. Wat heb je nodig om zo een simulatie uit te voeren? Het bedrag van aankoop van de wagen, een termijn van afbetaling en al je financiële gegevens van dat moment. Want een bank wil zekerheid dat je de lening volledig kan terug betalen. Dus neem er enkele loonfiches bij en bekijk hoeveel je maandelijks netto op je rekening krijgt. Langs de uitgaven kant is het even kijken hoeveel je uitgeeft aan andere leningen of alimentatie. Heb je die niet, dat is natuurlijk nog veel beter.

Anders zou de bank gaan berekenen hoeveel je nog kan lenen. Aangezien iedere aanvrager 1/3e van zijn totale inkomsten kan uitgeven aan leningen wil de bank hier eerst de mogelijkheden bekijken. Op die manier leen je niet teveel en hou je nog voldoende geld over elke maand. Een nieuwe auto kopen is wel leuk, maar vergeet niet dat er nog andere kosten bijkomen. Zoals een verzekering, onderhoud en benzinekosten. Deze moet je maandelijks meetellen bij de totaalkost van een auto. En uiteraard zijn er daarnaast nog tal van kosten zoals boodschappen, verbruik van energie en dergelijke meer.

De KBC autolening simulatie is op enkele seconden klaar. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Klaar! Je hebt nu al een resultaat op het scherm staan. Kijk goed naar de verdeling van kapitaal en kosten. Het JKP staat er ook bij vermeld, die afkorting staat voor Jaarlijks kosten Percentage. Dat geeft aan hoe hoog of hoe laag de kosten zullen zijn.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Ben je tevreden met de simulatie en wens je door te gaan tot aanvraag van de autolening? Dan kan je dit al in gang zetten via de website van KBC bank. Voer dan alle gevraagde gegevens in en stuur deze door. De bank zal je aanvraag verwerken en indien nodig je financiële gegevens opvragen. Zodat ze kunnen berekenen wat de mogelijkheden zijn. Als ze je dossier goed genoeg vinden dan krijg je het geld ter beschikking en kan je de nieuwe auto aankopen.