Voor wie nog geen ervaring heeft met leningen en vooral lenen voor een auto te kopen, kan dit artikel eens goed lezen. We geven nuttige informatie die je verder kan helpen en waarbij je een besluit kan vormen om het wel of niet te doen. Het handige aan een lening is dat je het totaalbedrag in maandelijkse schijven kan terugbetalen aan een bank. Je hoeft het volledige bedrag dus niet in een keer op te hoesten. En dat is al voor veel mensen doorslaggevend. Het is vaak moeilijk om zo een grote som in een keer vrij te maken, als je het al hebt staan tenminste. Een nadeel aan een autolening is dat je er kosten moet op betalen en er zijn enkele voorwaarden die een bank voorop stelt.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een eerste voorwaarde is dat je een vast inkomen moet hebben. Op die manier is de bank zeker dat ze het geld zullen terugzien. Zonder vaste job heb je dus geen verhaal bij een bank. Als je dat wel hebt dan kan je je loonfiches erbij nemen en bekijken hoeveel er netto binnenkomt per maand. De uitgaven zijn ook van belang voor een bank. Zij nemen leningen en alimentatie als vaste uitgave en die moet je in mindering brengen van je inkomsten. Op die manier zie hoeveel er nog overblijft en wat je dus nog kan lenen. Banken laten klanten toe om 1/3 van alle inkomsten samen (van jou en je partner), uit te geven aan leningen. De rest van je maandloon moet je kunnen spenderen aan andere zaken.

Heb je de berekening nu klaar? Dan weet je ook ongeveer hoeveel je maandelijks kan uitgeven aan een auto. Hou hier zeker rekening mee, want een bank zal je niet extra laten lenen voor een auto die je toch niet kan afbetalen. Bezoek een website van een bank en vul daar een autolening simulatie in. Je hebt twee gegevens nodig, het bedrag van aankoop en de termijn van afbetaling. Als die ingevuld zijn dan heb je al een resultaat. Is dat resultaat haalbaar of wil je een lager maandbedrag? Dan kan je, indien mogelijk, het aantal maanden van afbetaling verhogen. Op die manier verlaagt het bedrag per maand, maar betaal je wel iets meer kosten. Dat is iets wat je moet afwegen natuurlijk.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Je bent vrij om zelf te kiezen met welke bank je in zee gaat. Je rekeningen moet je hiervoor niet verhuizen. Handig is dus dat je op die manier de beste voorwaarden kan vinden voor een autolening. En dat is interessant voor je portemonnee, want op die manier hou je meer over op het einde van de maand. Blijf dus vergelijken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden en ga pas dan over tot actie. Heb je die eindelijk gevonden dan is er nog een ding dat je moet doen en dat is de autolening aanvragen.