Ben je op zoek naar een autofinanciering om die nieuwe of tweedehands wagen aan te kopen? De zoektocht is al een pak makkelijker dan ongeveer 15 jaar terug. Toen was het internet nog niet voorzien van handige tools om leningen te berekenen. Nu kan je dat wel via de website van een bank. Dus geen tijdverlies meer door aan te schuiven aan het loket van een bank en daar te wachten op een resultaat. Nu heb je in enkele seconden een bedrag voor je staan. En je kan makkelijk vergelijken want elke bank heeft nu een website.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Op die manier heb je dus niemand nodig die de berekening voor jou doet, je kan het allemaal zelf. Je hebt in de eerste plaats maar twee gegevens nodig om de berekening te starten. Dat is het bedrag van aankoop en het aantal maanden van afbetaling. Makkelijker kan haast niet en dat is ook zo. Voer het bedrag in op de website en kies het aantal maanden. Nu heb je al een resultaat voor je staan. Je kan het aantal maanden van afbetaling nog aanpassen. Je kan kiezen om meer maanden af te betalen, zo daalt het maandbedrag maar betaal je ook meer kosten af aan de bank. Omgekeerd kan ook, een kortere duurtijd van de autolening nemen, dan stijgt het maandbedrag maar betaal je ook minder kosten.

Om zoveel mogelijk banken te vergelijken kan je op andere websites gaan kijken en dezelfde berekening doen. Op die manier vergelijk je het aanbod van autofinancieringen van alle banken op dat moment. En dat is belangrijk om te doen, want zo zie je ook waar het beste aanbod en de beste voorwaarden zitten. Zo leen jij aan de meest interessante tarieven en betaal je de laagste kosten voor die nieuwe auto. Je bent trouwens vrij om bij eender welke bank te lenen. Je hoeft dus ook niet al je bankzaken te veranderen. Van zodra de autofinanciering begint te lopen kan je de lening terugbetalen via de bankrekening waar je loon op komt. Het is eigenlijk een geautomatiseerd proces, dat zal je wel merken van zodra de lening begint te lopen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Het is zelfs mogelijk om de lening ook al via de website van de bank aan te vragen. Dat kan met een handig formulier waar je alles invult en doorstuurt naar de bank. Van zodra zij de aanvraag ontvangen zullen ze alles goed berekenen. Dat doen ze om te zien of je er nog een autolening bij kan nemen. Ze willen geen klanten zonder vast inkomen die dus op termijn de lening niet meer kunnen terugbetalen. Ook voor jou is dit een veilige manier, zodat je niet teveel leningen hebt lopen en in de schulden zou komen. Van zodra de bank groen licht geeft zal het geld beschikbaar worden gesteld voor de auto verkoper en kan jij met de wagen beginnen rijden.