Een goedkope lening of een goedkope auto? Waarom niet beide? We geven in dit artikel het geheim vrij hoe je dit kan bekomen. En je kan het volledig zelf uitvoeren. Bankkantoren zijn handig in geval van nood, of om geld af te halen. Maar voor een autolening kan je aan de slag via het internet. Alle banken hebben een uitgebreide website waar je alles op kan vinden. Een ton aan informatie en als het nodig is kan je voor het aanvragen ook een autolening simulatie uitvoeren. Op die manier weet je precies wat je moet betalen voor de autolening per maand.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een lening voor een auto kan snel geregeld zijn, maar je moet wel rekening houden met enkele zaken. Een eerste voorwaarde is dat je genoeg geld hebt aan de inkomsten zijde. Je hebt dus een vast beroep nodig met ook vaste inkomsten. Anders zal een bank je geen lening geven. Zij willen zekerheid dat jij de lening kan terugbetalen. Langs de uitgaven kant mogen er ook nog niet te veel leningen lopen. Elke bank laat zijn klanten toe om tot 1/3e van alle inkomsten samen uit te geven aan leningen. Dus als je bijvoorbeeld al een woonlening en persoonlijke lening hebt lopen en je wil daar nog een autolening bovenop doen. Dan zal de bank eerst alles moeten berekenen. In de meeste gevallen is het wel nog mogelijk, maar best eerst alles goed berekenen alvorens de autolening aan te vragen.

Inkomsten en uitgaven kan je aantonen aan de hand van loonfiches en documenten over de andere leningen. Alimentatie kan ook aanzien worden als vaste uitgave. Overhandig deze documenten dus bij de bank waar je de aanvraag indient. Het is mogelijk alles door te sturen via de website van de bank. Maar voor je daar bent moet je de lening eerst berekenen. Dan weet je direct hoeveel je maandelijks moet betalen. En dat is toch een belangrijke stap. Hou er ook rekening mee dat je nog andere uitgaven hebt naast de autolening. Je moet de auto onderhouden, verzekeringen betalen, benzinekosten en nog heel wat meer. Maar daarnaast zijn er ook de andere facturen van bijvoorbeeld gsm-abonnementen, elektriciteit. Hou daar rekening mee als je de volledige berekening voor jezelf maakt.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Tijdens de lening simulatie moet je goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage kijken. Dat is een indicatie van de hoogte van de kosten. Op die manier kan je alle banken vergelijken en de juiste lening voor een auto vastleggen. Hoe meer jij kan overhouden op het einde van de maand hoe interessanter voor jou. Gelukkig kan je alles snel berekenen via de website van de bank en hoef je hiervoor niet meer naar een bankkantoor te gaan. Van zodra de lening loopt betaal je maandelijks aan de bank terug via domiciliëring. Het bedrag dat je leent gaat meestal rechtstreeks naar de autohandel waar je de auto kocht.