Geld lenen voor een auto kan je helemaal zelf in orde maken. Je hoeft er niet meer voor naar een bankkantoor. Alles in orde maken via de website van de bank, makkelijker kan haast niet. Alvorens een autolening aan te vragen is het aan te raden om eerst alles te berekenen hoeveel de lening je maandelijks zal kosten. Een auto kopen neemt een grote hap uit je budget, je moet er dus goed op voorbereid zijn. Neem als regel dat je op zoek gaat naar de lening met de laagste kosten en de beste voorwaarden.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Het zijn net de kosten die nogal kunnen verschillen van bank tot bank. Het kan zijn dat je vaste huisbank net bij de duurdere is. Nog steeds interessant genoeg om een berekening te doen want op die manier kan je je vergelijk starten. Vergelijk zoveel mogelijk banken om de laagste kosten voor een autolening te kunnen vinden. Tijdens een berekening van de autolening zie je altijd de kosten apart vermeld staan. Het JKP of jaarlijks kosten percentage staat er ook bij vermeld. Banken zijn verplicht dit bij de simulatie te vermelden. Je kan er ook van uitgaan dat de cijfers die je ziet bij de simulatie volledig juist zijn en je ook zal betalen tijdens de afbetaling. De berekening is dus tot op de cent juist.

De kosten zijn een belangrijk onderdeel van de lening. Dit is het inkomsten deel van de bank. Jij dient deze te betalen bovenop het opgenomen kapitaal. Hoe minder kosten jij moet betalen hoe interessanter want dan hou je zelf meer over op het einde van de maand. Vergeet ook niet dat je nog andere kosten hebt naast de autolening. Zoals geld voor de verzekering, benzine, onderhoud, taksen en dergelijke meer. En uiteraard moet je nog voldoende over hebben voor andere boodschappen en facturen. Daarom hebben alle banken de regel dat klanten tot 1/3e van hun inkomsten kunnen uitgeven aan leningen. Dat is wettelijk bepaald, dit om te voorkomen dat je in financiële problemen komt. Ook een manier voor banken om zeker te zijn dat ze aan hun geld geraken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Na al die berekeningen heb je mogelijk al een goed voorstel gezien. De laagste kosten gevonden? Dan kan je indien nodig de aanvraag ook al starten via de website van de bank. De aanvraag zal in behandeling genomen worden. Je dient ook nog een overzicht van je inkomsten en uitgaven te overhandigen. Op die manier kan de bank berekenen hoeveel je nog aankan voor een nieuwe lening en of je nog niet te veel uitgaven hebt lopen. Een belangrijke stap in de aanvraag van de lening. Als de bank groen licht geeft dan kan je het geld snel verwachten. Vaak gaat dit automatisch naar de autohandelaar waar je de auto koopt.