Een goedkope nieuwe auto, daar zijn veel mensen naar op zoek. Je kan inderdaad naar een 2dehands auto zoeken met wat kilometers op de teller. Die zijn meestal al een pak goedkoper dan een nieuwe auto. Maar je kan ook kijken om slim te lenen. Dat wil zeggen dat je goed let op de voorwaarden en de kosten van de lening. Op die manier betaal je minder af per maand en hou je meer over in eigen zak.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Door zoveel mogelijk banken te vergelijken kan je weldegelijk de beste voorwaarden vinden. Je hoeft hiervoor niet naar een bankkantoor te gaan, je kan op een computer en zelfs je smartphone alles opzoeken. Elke bank heeft een website met veel informatie, online banking en simulatie tools. Met die tools kan je een autolening berekenen tot op de eurocent. Zo weet je precies wat je maandelijks moet betalen aan die nieuwe auto.

Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Die twee gegevens zijn al voldoende om een autolening te berekenen. En dat is zo bij elke bank dus. Op die manier vergelijk je alle banken zeer snel en weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk ook het kostengedeelte bij de berekening. Het JKP of jaarlijks kosten percentage geeft weer hoeveel kosten je zal moeten betalen. Maar banken zijn verplicht om het bedrag van de kosten in euro’s te vermelden. Zo weet je hoeveel extra je moet betalen bovenop het ontleende bedrag. Dus stel dat je 10000 euro leent voor de auto en je hebt een kosten percentage van 3 procent, dan betaal je 10300 euro terug. Dat lijkt niet veel, maar zelfs enkele euro’s besparen kan al interessant zijn.

Je kan beginnen met vergelijken bij je eigen vaste huisbank. Maar stop daar dan niet meteen. Blijf verder zoeken naar de bank met de beste voorwaarden. Alleen dan moet je tevreden zijn en de autolening eventueel aanvragen. Voor zulke bedragen kan je ook nog even nadenken, een nachtje over slapen. Het gaat immers over een aanzienlijk bedrag en een lange duurtijd om de auto af te betalen. Maar als je je zinnen hebt gezet op een goedkope nieuwe auto dan kan je de lening aanvragen via de website van de bank.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Alles digitaal doorsturen is tegenwoordig ook mogelijk. De bank verwerkt jouw aanvraag dan en bekijkt hoeveel je nog kan lenen. Door je inkomsten en uitgaven door te sturen kunnen ze berekenen wat je mogelijkheden op dat moment zijn en je laten weten of je de lening krijgt of niet. Meestal zal je groen licht krijgen. Tenzij je al enkele andere leningen hebt lopen en je niet meer voldoende overhebt voor een nieuwe lening. Dan kan je eventueel de lening uitstellen of een lager bedrag lenen.