Jaarlijks komen er heel wat nieuwe modellen uit. Mooie nieuwe auto’s met allerlei nieuwe snufjes die het interessant maken om een aankoop te overwegen. Maar kan je het ook allemaal betalen? De standaardversie van een auto is vaak nog betaalbaar, maar van zodra je enkele opties erbij neemt dan gaan de kosten ook de hoogte in. Heb je het geld niet op je rekening staan en wil je een andere oplossing dan kan je een lening voor de auto aangaan. Dit kan bij een bank naar keuze. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Te beginnen bij het terugbetalen van de volledige lening.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Naast nieuwe auto zijn uiteraard ook 2dehands auto’s interessant om in huis te halen. Er is voor beide voldoende te zeggen en er zijn ook heel wat punten waar je een auto kan kopen. Bij een officiële dealer of een autohandelaar die meerdere merken in het aanbod heeft. Veel hangt af van het budget dat je kan vrijmaken. Een Porsche kopen met het budget van een Nissan, dat lukt natuurlijk nooit. Een bank zal je niet zomaar geld geven en wil bewijzen zien van wat jij kan betalen. Ze gebruiken de algemene regel voor iedereen, waarbij je tot 1/3e van alle inkomsten samen kan uitgeven aan leningen.

Het is natuurlijk de bedoeling om nog voldoende geld over te houden na het afbetalen van alle leningen. Je moet nog geld overhouden om allerlei andere facturen te kunnen betalen. Anders zou je in de financiële problemen komen en dat moet je kost wat kost vermijden. Een bank wil zichzelf beschermen en die bescherming heeft ook zijn voordelen naar jou als klant toe.

Je kan een lening voor een auto berekenen via de website van de bank. Daar staat een simulatie tool die je volledig gratis en vrijblijvend kan gebruiken. Geef het bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden waarop je de afbetaling wil doen. Op basis van deze gegevens kan je al een resultaat te zien krijgen. Let goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage). Dit geeft aan hoeveel kosten er bovenop het terug te betalen kapitaal komen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Als je bij één bank kan vergelijken, dan kan dat ook bij alle andere banken. Op die manier vergelijk je het aanbod van autoleningen op dat moment. En zo krijg je de beste voorwaarden te zien en leen je met de laagste kosten. En daar is het toch om te doen. Zo weinig mogelijk betalen voor de nieuwe of 2dehandsauto. Je hoeft niet bij je vaste bank te lenen voor een auto, je hebt hier volledig zelf de keuze in. Ook al leen je bij een andere bank je hoeft niet al je bankrekeningen mee te verhuizen. De terugbetaling loopt dan via domiciliëring, een automatisch proces.