De goedkoopste autoleningen zijn altijd interessant om in de gaten te houden. Op die manier kan je een nieuwe of tweedehandsauto aan de beste voorwaarden aankopen. En dat is best wel nodig, want op elke lening betaal je kosten. Het zijn net die kosten die je zo laag mogelijk moet houden. Op die manier hou je je budget in orde en nog voldoende vrijheid voor andere aankopen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Banken laten alle klanten toe om tot 1/3e van alle inkomsten samen uit te geven aan leningen. Leen je alleen of samen met je partner, dan kan je alle inkomsten samentellen. Dat gaat over inkomsten als loontrekkende of een zelfstandige activiteit. Tel alles zorgvuldig samen en noteer het resultaat. Net hetzelfde met de uitgaven. Dat gaat over andere leningen en alimentatie. Die zaken worden als vaste uitgaven gezien. De twee resultaten trek je van mekaar af en het verschil kan je dus nog uitgeven aan een autolening. De ene bank zal wat meer toestaan dan de andere, maar neem voor jezelf de regel in gedachten dat je nog geld wil overhouden voor andere uitgaven. Je hebt namelijk ook geld nodig voor boodschappen, internetabonnement, verwarming en elektriciteit. Dit neemt allemaal een grote hap uit je budget en je moet maandelijks zien dat alles in orde blijft.

Om alles tot op de cent te kunnen berekenen kan je via de website van een bank een berekening uitvoeren voor een autolening. Door het bedrag van aankoop en het aantal maanden te kiezen zie je snel hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Je kan het bedrag aanpassen door de duurtijd van de lening aan te passen. Hoe langer de afbetaling loopt hoe minder afbetaling je hebt per maand. Maar de kosten liggen dan wel hoger.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Op deze manier kan je dus alle banken gaan vergelijken. Aangezien de kosten overal wat kunnen verschillen moet je op zoek naar de beste voorwaarden en de autoleningen vergelijken. Dankzij het internet en een computer bij je thuis hoef je hiervoor niet naar een bank en heb je dit in weinig tijd achter de rug. Van zodra je een goed voorstel hebt gevonden kan je de aanvraag indienen. Dat kan eventueel ook via de website van de bank. Vul alle gevraagde gegevens in en stuur alles digitaal door. Op enkele dagen tijd krijg je een antwoord en kan je het geld op je rekening verwachten. Uiteraard alleen als de bank groen licht geeft. Als ze merken dat je de terugbetaling niet zal kunnen voldoen dan zal de bank de autolening weigeren. Je kan dan nog proberen bij een andere bank, maar als de kosten de hoogte in gaan dan is het niet meer zo interessant. Overweeg om een lager bedrag te lenen of om de autolening uit te stellen tot op een moment waar je de financiën beter op orde hebt.