Ben je op zoek naar een auto en naar geld om die te betalen? Geen probleem, een auto kopen op afbetaling is zeer makkelijk en snel in orde gemaakt. Je kan opteren om naar een bankkantoor te stappen en daar informatie te vragen. Maar nog sneller is via het internet. Elke bank heeft toch een website met alle info op staan. Die kan je al eens lezen om volledig geïnformeerd te zijn. Maar naast de informatie kan je ook een autolening simulatie uitvoeren. En dat is zeer interessant om alle banken op een snelle manier te vergelijken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Je kent de slogan ‘geld lenen kost ook geld’. Het is net op de kosten dat je de banken moet vergelijken. En dat kan snel gedaan worden dankzij de websites van de banken. Elke bank heeft een simulatie tool op de site staan die jij vrijblijvend en op elk moment van de dag kan gebruiken. Heb je enkele banken in je hoofd om bij te beginnen? Goed zo en doe ook zeker je eigen huisbank. Op die manier vergelijk je alles optimaal.

Kijk steeds naar het JKP (afkorting voor Jaarlijks Kosten Percentage). Dit geeft weer hoeveel je moet betalen voor de lening. Deze kosten komen bovenop het af te betalen kapitaal. Hoeveel je precies zal moeten afbetalen hangt dus af van de verkoopprijs van de auto. Voer dat getal in simulatietool in en kies het aantal maanden van afbetaling. Met deze twee gegevens heb je al een resultaat voor ogen. Is dat bedrag haalbaar voor jou, of moet er toch nog iets veranderen?

Je kan in de eerste plaats opteren om het aantal maanden aan te passen. Een langere duurtijd kan ervoor zorgen dat je minder per maand moet betalen. Hou wel rekening dat je dan meer kosten zal moeten betalen omdat de duurtijd langer is. Kies je voor een kortere termijn dan betaal je een hoger bedrag af per maand, maar dan betaal je ook minder kosten af. Jij bent de enige die hierover kan beslissen. Neem er ook even je budget bij. Hoeveel ruimte heb je nog om een autolening erbij te nemen. Zorg ervoor dat je nog voldoende centen hebt voor andere uitgaven. Boodschappen doen en facturen betalen vergeten we vaak in zo een berekening, maar deze zijn ook belangrijk natuurlijk.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Een tweede optie is blijven zoeken naar de bank met de beste voorwaarden. En dat is de bank die de laagste kosten heeft op de autolening. Door te blijven zoeken en vergelijken kan je dankzij de simulatie tool zeker de bank vinden. Let goed op het JKP hierdoor kom je wel op de goedkoopste autolening. Van zodra je een goed aanbod hebt gevonden kan je eventueel overgaan om de autolening aan te vragen. Dat kan in de meeste gevallen ook via de bank. Je moet dan al je gegevens doorsturen en de bank je financiële situatie doorsturen. Op basis daarvan kan de bank een beslissing maken.