Een autolening bij KBC is zo klaar. Dankzij hun uitgebreide website kan je als eerste stap een simulatie uitvoeren. Op die manier weet je precies wat de lening je zal kosten en heb je achteraf geen vragen meer. Je krijgt een berekening te zien die tot op de cent correct is. Dat is natuurlijk ideaal als je voor een nieuwe auto wil gaan. Het is uiteraard ook mogelijk om een 2dehands auto te kopen en daarvoor te lenen. Voor zowel nieuw als 2dehands heb je verschillende opties qua lening. De kosten die bovenop de lening komen zijn hier verschillend, maar dat zal je snel genoeg zelf merken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Om de berekening van een autolening te starten vul je twee gegevens in. Het bedrag van aankoop en de duurtijd van de lening. Het hangt er dus van af wat de verkoopprijs is van de auto. Bij een 2dehands auto kan je misschien nog onderhandelen met de verkoper over de prijs. Dat verschil zal ook meespelen in het bedrag dat je wenst te lenen dan. Maar als je het bedrag kent dan kan je dat invullen en het aantal maanden kiezen dat je wenst af te betalen.

Via een keuzehulp kan je het aantal maanden aanpassen. Je kan een korte duurtijd kiezen als je de autolening snel achter de rug wil. Of een lange termijn als je een lager maandbedrag wil. De kosten bij een lange termijn zijn hoger omdat de lening ook langer loopt. Een korte termijn heeft dan weer een hoger maandbedrag, maar ook minder kosten om te betalen. Hier heb je zelf de keuze in om de termijn te bepalen. Dankzij de website van KBC kan je dit allemaal in orde maken.

Bekijk het JKP of jaarlijks kosten percentage als je de autolening bij KBC aan het simuleren bent. Op basis van die kosten kan je bekijken of je goede voorwaarden hebt of niet. KBC is een grote bank in België met een groot klantenbestand, je bent dus in goede handen voor een autolening.

Bij de aanvraag zal KBC bank je altijd vragen naar de huidige financiële situatie. Overhandig dus de laatste loonfiches en neem de documenten van andere leningen of alimentatie voor de uitgaven kant. Dan berekent de bank wat er nog mogelijk is. Op zeer korte termijn krijg je dan een antwoord of de autolening kan doorgaan of niet. Van zodra de lening goedgekeurd is staat het geld direct op jouw rekening. Of in andere gevallen zal het geld rechtstreeks overgemaakt worden naar de autohandelaar. Dan gaat de transactie nog sneller en kan jij die nieuwe of 2dehands auto gaan ophalen. Een leuk gevoel om met de auto voor het eerst de straat op te gaan.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Kies een autolening bij KBC, dan weet je dat je goed zit. Met de vele bankkantoren kan je altijd iemand spreken bij vragen. Hun uitgebreide website heeft ook al heel wat informatie waar je in de eerste plaats terecht kan.