Voor veel gezinnen is een financiering op een auto de enige manier om een auto te kunnen kopen. Als je voor een nieuwe wagen gaat dan zit je al snel aan een minimumbedrag van 10.000 euro. Een te hoog bedrag voor veel mensen om zomaar in een keer te betalen. En net daarom kan je een autolening aanvragen. Op die manier betaal je de gehele kost af in schijven. Hoeveel dat maandbedrag is hangt af van de waarde van de auto, de maanden van afbetaling die je hebt gekozen en de kosten die daarbovenop komen.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Of het een goed idee is om een financiering te nemen om een auto te kopen, dat moet je zelf afwegen. Het is natuurlijk zo dat veel mensen het op deze manier doen en dat lukt in de meeste gevallen. Een lening is pas lastig als je ze niet meer kan afbetalen. Zorg dus dat je een goed financieel plan hebt en je maandelijks budget ook goed op orde kan houden. Vooraleer je een lening aangaat kan je zelf berekenen wat het je allemaal zal kosten. Dankzij de lening simulaties die je kan uitvoeren via de website van de bank heb je dat zo voor mekaar.

Je moet hier alleen maar de gegevens in te vullen om een resultaat te bekomen. Het is al voldoende om het totaalbedrag in te voeren en het aantal maanden van afbetaling te kiezen. Op die manier kan de simulatie tool berekenen wat het maandbedrag zal zijn. Als je goed kijkt dan zie je ook de verdeling van kapitaal en van kosten die erbij vermeld staan. De kosten komen bovenop het kapitaal dat je moet terugbetalen en dat totaalbedrag moet je maandelijks zien over te maken naar de bank. Lijkt het je teveel? Dan kan je een andere bank zoeken met betere voorwaarden. Maar je kan er ook voor kiezen om het aantal maanden van afbetaling te verlengen. Op die manier betaal je maandelijks minder af, maar je zal dan wel meer kosten terugbetalen. Bekijk eens hoeveel je budget maandelijks aankan.

Banken laten je toe om 1/3e van al je inkomsten samen te spenderen een alle leningen. Dat is in de meeste gevallen genoeg voor een woonlening, autolening en een persoonlijke lening. Als je samen met je partner leent dan kan je natuurlijk een hoger bedrag lenen per maand. Tel alle inkomsten samen en trek daar alle uitgaven van af. Zoals andere leningen en alimentatie. Het bedrag wat overblijft kan je dus uitgeven aan leningen. Op die manier heb je een idee wat je kan uitgeven aan die nieuwe auto.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Ga aan de slag door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Op die manier heb je snel de beste voorwaarden van het moment gevonden en kan je opteren om de nieuwe auto te kopen met een financiering.