De auto van je dromen gezien? Dan moet je niet wachten en hem onmiddellijk kopen. Bekijk wel eerst de financiële kant ervan, want een auto kan doorwegen op je maandelijks budget. Een bank wil immers garanties zien dat je de autolening kan terugbetalen. Dat kan aan de hand van jouw inkomsten en uitgaven door te geven tijdens de aanvraag van de lening. Dan zal de bank de autolening berekenen en je laten weten wat mogelijk is. Je kan gelukkig die berekening zelf ook al maken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Banken laten klanten toe om 1/3e van alle inkomsten samen te spenderen aan alle leningen die ze hebben lopen. Denk aan bijvoorbeeld een woonlening, een autolening en nog een persoonlijke lening. Voor veel gezinnen is dat al een maximum. Je hoeft dus niet al die leningen op eenzelfde moment hebben lopen. Geld lenen kost ook geld, neem dat zeker in je achterhoofd mee als je een lening afsluit. Dankzij de vele simulatie tools die banken beschikbaar stellen kan je zelf een autolening berekenen en tot op de cent bekijken wat het je maandelijks zal kosten.

Een autolening kan je berekenen door het bedrag in te voeren van aankoop en het aantal maanden te kiezen voor de afbetaling. Op die manier krijg je al een resultaat te zien waarmee je een perfect idee krijgt wat de lening je maandelijks zal kosten. Bekijk nu ook goed het JKP of jaarlijks kosten percentage. Ligt dit te hoog naar jouw idee? Dan kan je naar een andere bank gaan en daar ook de autolening berekenen. Wat ook kan helpen om het maandbedrag te verlagen is de termijn van afbetaling verlengen. Door meer maanden af te betalen is het maandbedrag lager. Voor veel mensen is het dan wel haalbaar om de autolening aan te vragen. Hou er wel rekening mee dat je meer kosten zal betalen. Je kan er ook voor kiezen om een kortere termijn te kiezen, dan betaal je meer af per maand, maar dan zijn de kosten wel het laagst.

De bank die je uiteindelijk kiest ligt volledig bij jou. Je hoeft niet bij je vaste huisbank te blijven hiervoor. Het is tegenwoordig prima om meerdere diensten bij meerdere banken te hebben. Je kan dus een bankrekening bij de ene bank hebben, een autolening bij de andere. De terugbetaling loopt dan via domiciliëring, daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Eens je de beste voorwaarden van het moment hebt gevonden kan je de lening aanvragen. Dat kan ook via de website van de bank. Vul alle gevraagde gegevens en stuur deze door naar de bank. Op enkele dagen tijd krijg je antwoord en als dat positief is dan zal je het geld op jouw rekening zien staan. Het kan ook gebeuren dat het geld rechtstreeks naar de handelaar gaat. Op die manier krijg je dan de nieuwe auto in bezit en kan je er onmiddellijk gebruik van maken.