Op zoek naar een nieuwe auto? Dan heb je waarschijnlijk al een financieel plaatje in je hoofd? Maar is dat wel haalbaar. Een te dure auto dat hangt als een zwaar gewicht aan je nek en dat moet je vermijden. Gelukkig kan je op het internet snel zoeken wat een autolening precies kost. Inderdaad je kan tot op de cent berekenen wat een maandelijkse afbetaling zal zijn voor die mooie nieuwe auto.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Banken hebben allemaal een autolening in het aanbod. Dat wil zeggen dat je ze allemaal kan vergelijken. Het geld dat jij ontvangt is overal hetzelfde, maar de kosten tussen de aanbieders kunnen nogal anders liggen. Daar kan jij je voordeel mee doen en op die manier de beste voorwaarden vinden. Via de website van al die banken kan je makkelijk autoleningen vergelijken voor jouw droom auto. Je hoeft enkel het bedrag dat je wenst te lenen in te geven. Daarnaast het aantal maanden kiezen waarop je wenst af te betalen. Hier heb je nog wat keuze mee, een lange of korte termijn.

De termijn die je kiest zal mee bepalen hoe hoog of laag de afbetaling is. Een langere termijn heeft het voordeel dat je een lager maandbedrag zal hebben. Maar je moet dan wel meer kosten betalen. Kies je voor een korte termijn dan kan je een hoger maandbedrag hebben maar ook wel minder kosten op de lening hebben. Het heeft dus allebei zijn voordelen, aan jou om de juiste keuze te maken.

Een bank zal voor jou ook uitmaken of je de lening kan krijgen of niet. Dat hangt af van jouw inkomsten en uitgaven van dat moment. Als je al teveel leningen hebt lopen dan kan een bank weigeren. Die informatie moet je aan de bank doorgeven op het moment van de aanvraag van de autolening. Dan zullen ze alles berekenen en je een antwoord laten weten. Maar je kan zelf al een berekening op voorhand doen. Banken laten klanten toe om tot 1/3e van hun inkomsten uit te geven aan leningen. Dus tel al jouw inkomsten samen, interessant als je samen met je partner leent. Trek daar alle uitgaven zoals andere leningen en alimentatie vanaf en je hebt het bedrag dat overblijft. Dat kan je dus maandelijks uitgeven aan de autolening voor de nieuwe auto.

Door te vergelijken kan je dus de beste autolening op het moment afsluiten. Het blijft trouwens gelijk bij welke bank je gaat. Je hoeft niet alle rekeningen en bankkaarten aan te passen. Je kan bij je vaste huisbank blijven, de afbetaling bij de andere bank loopt dan via domiciliëring. Je hoeft je dus van niets meer aan te trekken.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Begin vandaag nog met een autolening te zoeken. Op basis van een kleine berekening kan je makkelijk zoeken wat het maandbedrag zal zijn. Dit bedrag is inclusief de kosten van de autolening. Vergelijk zoveel mogelijk om de laagste kosten van het moment te vinden.