Een van de grotere banken in ons land is KBC. Zij hebben een groot klantenbestand, mogelijk ben je daar zelf ook klant of ken je iemand die er klant is. KBC heeft een uitgebreid aanbod van diensten. Van een gewone zichtrekening naar bankkaarten en uiteraard ook leningen en kredieten. De KBC autolening is waar we het in dit artikel over zullen hebben. Jaarlijks worden er heel wat nieuwe en 2dehands auto’s gekocht en daar hebben veel mensen een lening voor nodig. Het bedrag van aankoop is vaak te hoog om in een keer af te betalen. Daarom is een autolening de ideale keuze.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Veel gezinnen hebben meerdere leningen op eenzelfde moment lopen. Denk maar aan een woonlening, autolening en op persoonlijke lening. Dat lukt allemaal uiteraard, als een bank je dat toelaat. Zoals je misschien weet kan je tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Dat is van alle inkomsten samen. Dus als je al die leningen bent aangegaan samen met je partner dan moet je die eerst samentellen en daar een derde van berekenen. Voor een KBC autolening is dit dus ook zo. Bekijk eerst hoeveel je inkomsten zijn en wat er nog van zou kunnen uitgegeven worden aan een autolening.

Op die manier ken je je budget ongeveer en weet je dat een bank de lening zal goedkeuren. Je kan altijd wat onderhandelen indien mogelijk. De ene bank geeft meer toe dan de andere. Maar wat een bank nooit zal doen is je toch een lening geven als je het financieel eigenlijk niet meer aankan. Dan kom jij in de problemen, maar ook de bank. Want zij gaan nooit het geld terug zien en jij komt op een zwarte lijst te staan. Op die lijst staan mensen die geen enkel krediet meer mogen verkrijgen.

We gaan er van uit dat alles goed loopt en je dus een autolening kan verkrijgen. Om nu te berekenen wat die precies zal kosten per maand, kan je naar de website van KBC gaan en een berekening uitvoeren. Op enkele seconden tijd heb je al een resultaat op het pc scherm staan. Dat resultaat is de som van een bedrag, van het kapitaal en de kosten die je moet terug betalen. Bekijk ook goed het kostenpercentage wat bij de berekening vermeld staat. Elke bank is verplicht dat percentage te vertonen zodat een potentiële klant direct weet waar hij of zij aan toe is.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

De website van KBC is er zo op gemaakt dat je makkelijk een autolening simulatie kan uitvoeren. De stappen zijn goed uitgelegd en je hebt snel resultaat. Indien je dit wenst kan je de lening ook meteen aanvragen. Dat doe je door de volgende stap aan te klikken en al jouw gegevens in te voeren. Dat gaat over je naam, adres, gegevens van jou en je partner en ook de inkomsten en uitgaven van dat moment. Zo kan KBC een berekening maken van jouw mogelijkheden en beslissen of je de lening krijgt of niet.