Een nieuwe auto kopen kost heel wat geld. Het neemt bij veel gezinnen een grote hap uit het budget en vaak moet er goed uitgekeken worden als er een lening moet worden aangegaan. Een lening kost ook geld namelijk, dus de kosten bekijken is zeer belangrijk. Je hoeft hiervoor niet meer naar een bankkantoor, die tijden zijn al even voorbij. Gewoon via de computer of zelfs de smartphone kan je snel een autolening simuleren.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

En die simulaties zijn helemaal gratis en vrijblijvend. Er is dus geen enkele bank die je zal komen lastigvallen nadat je een simulatie hebt gedaan. Je kan de informatie van zo een simulatie zelf gebruiken om andere banken te vergelijken. Op die manier kan je de laagste kosten van het moment vinden om je auto te financieren. Kijk dus verder dan alleen je vaste huisbank. Ook al heb je daar al enkele diensten lopen, je kan zonder problemen een autolening bij een andere bank nemen. De terug betaling loopt dan via domiciliering, dat gaat allemaal automatisch van zodra de lening loopt.

Geef een bedrag in dat je denkt nodig te hebben om een auto te kopen. Kies nu een aantal maanden of jaren voor de afbetaling. Met deze gegevens krijg je al direct resultaat te zien wat de lening je zal kosten per maand. Teveel naar jouw mening? Dan kan je het aantal maanden aanpassen zodat je minder moet afbetalen per maand. Of een lager bedrag nemen natuurlijk. Voor een bank is het ook belangrijk dat je niet teveel leent. Iedereen kan 1/3e van zijn inkomsten spenderen aan leningen. Dat is voor alle leningen samen dus. Zowel woonlening, autolening als bijvoorbeeld een persoonlijke lening komen mee in deze berekening. Heb je alle drie lopen op dezelfde moment, dan moet je goed aan het rekenen gaan. Maar vraag je de lening toch aan en de bank denkt dat het niet haalbaar is, dan zal je een negatief antwoord krijgen.

Mocht je nog geen enkele lening hebben lopen, dan stijgen je kansen aanzienlijk. Om een afbetaling te kunnen moet je natuurlijk ook inkomsten hebben. En banken verwachten dat dat met een vast contract gaat. Tijdelijke jobs bieden geen garantie dat een bank zijn geld terug zal zien. Die zekerheid bouwen ze in zodat een bank geen leningen uitgeeft waarvan ze het geld niet terug gaan zien. Maar ook voor jou is het veilig, zo leen je niet te veel en kom je ook niet in de schulden.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

De simulaties zijn dus zeer eenvoudig uit te voeren. Nu moet je gewoon zoveel mogelijk banken met mekaar vergelijken. Ook dat neemt niet zoveel tijd in beslag. Eens je de beste voorwaarden hebt gevonden kan je de aanvraag indienen. Een auto financieren gaat dus vrij makkelijk en snel, allemaal dankzij het internet. Bij de aanvraag stuur je al je gegevens door en moet je op antwoord wachten. Van zodra je groen licht krijgt dan kan je de auto aankopen en begint de afbetaling te lopen.