Op zoek naar een andere wagen? Dan moet je aan het vergelijken gaan. Eerst de keuze maken tussen een tweedehands of een nieuwe auto. Daar heb je al voldoende werk aan. Kiezen tussen alle merken die er tegenwoordig bestaan. Dan een kleur, binnen afwerking en de opties die je er nog bij wil. Het is een klus op zich, maar wel een leuke, want uiteindelijk zal je met de auto van je keuze naar huis rijden en dat geeft toch een leuk gevoel.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Maar voor je die nieuwe auto kan kopen moet je eerst het financiële plaatje rond hebben. Als je zelf niet voldoende centen op de spaarrekening hebt staan dan zoek je best naar een autolening. Die zijn er zeker en vast te vinden, het is alleen een kwestie van zoeken. Banken hebben allemaal handige tools op hun website staan waarmee jij een autofinanciering kan berekenen. Het gaat over twee getallen die je dan moet invullen. Het bedrag dat je wenst te lenen en de periode van afbetaling. Het bedrag hangt ook wat af van je budget en wat je maandelijks kan afbetalen. Je kan geen Porsche kopen als je maar genoeg geld hebt voor een Nissan. Dan zal een bank je ook geen geld lenen.

De regel is dat je van alle inkomsten samen, van jou en je partner samen als die mee leent, 1/3e kan uitgeven aan alle leningen. Als je dus nog een woonlening hebt lopen en nog een persoonlijke lening, dan tellen die natuurlijk mee. De autofinanciering moet er dus nog bij kunnen. Die berekening kan je zelf al eens maken. Zorg dat je die getallen goed opmaakt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De berekening op de website van de bank zelf kan je dus makkelijk zelf uitvoeren als je weet hoeveel je ongeveer kan lenen. Je kan ook besparen op de autofinanciering door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Doe gewoon de simulatie bij een tiental banken en bekijk hoeveel de kosten bij al die banken zijn. Er zal nogal verschil op te merken zijn. Op die manier kan jij aan de beste voorwaarden lenen door de bank te kiezen die de laagste kosten heeft bij een autofinanciering.

Ontdek hier de goedkoopste autoleningen!

Ben je overtuigd en wil je snel aan de slag? Dan kan je de autolening ook al via de website van de bank aanvragen. Je dient dan al je gegevens in te vullen en eventueel bewijzen van inkomsten en uitgaven voor te leggen. Op die manier kan de bank alles berekenen en bekijken of er nog een lening bij kan. Hou ook rekening met de overname van je oude auto. Het kan zijn dat de autogarage hier een korting voor geeft, dat deel moet je dan al niet meer lenen.